| | | |

Настимир Ананиев се тресе от страх да не се върнат и хартиените бюлетини

ГЕРБ се върнаха на бял кон и сега трябва да направят кабинет, редовно правителство, което трябва да се справи с кризите.

Това заяви в ефира на БНТ Настимир Ананиев от “Продължаваме промяната”.

По думите му свалянето на кабинета “Петков” било безотговорно с аргумент, че когато има война и международна динамика трябва да се подходи отговорно и държавнически.

“Инфлацията натиска всички граждани, идва грипна вълна и много други фактори, които ни задължават да се държим отговорно и държавнически.

В момента имахме избори и резултати, които поставиха ГЕРБ на първо място, затова сега те трябва да направят кабинет”.

Ананиев се надява, ако Бойко Борисов не успее да направи кабинет, да не прехвърли отговорността на Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

“Той каза, че когато свали правителството ще направи ред в хаоса. Ела и сложи ред в хаоса”, призова новоизбраният депутат в 48-ото Народно събрание.

“Сега коалицията ГЕРБ, ДПС и Възраждане имат шанс да направят кабинет и да управляват”, смята още той.

„От ГЕРБ искат ли правителство? В последните дни виждам атака срещу машинния вот. Дали не искат да бутнат машинния вот и да идем на избори? ГЕРБ свалиха кабинета „Петков“. Няма как да работим с тях. Корупцията и кражбите са основна наша тема“.

Това е отговорност на първата политическа сила. Аз виждам забавяне при тях.

В 47-ото Народно събрание Кирил Петков и Асен Василев направиха срещи още преди връчването на мандат. Според мен е важно да има лидерство и компромиси, за да има редовен кабинет, което е важно за България, защото има кризи. За мен е важно да се направи опит от ГЕРБ за съставяне на правителство“

Той добави, че от “Продължаваме промяната” се учат от грешките си.

Настимир Ананиев добави, че ако вторият мандат дойде при ПП ще подходят отговорно, като не каза с кои партии ще се коалират бившите управляващи. Не трябва да се бърза с мандатите, но трябва да се действа, призова той.

Според него коалицията, която свалила предишния кабинет е деспотивна коалиция (ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН, които вече не са в парламента) и същата може сега да направи правителство.

“Ние ще се държим отговорно, защото когато има проблеми и казус, който трябва да се реши, трябва да работим и разрешим проблемите, българските граждани чакат промяната.

Още в сряда или по-скоро тази седмица може да се избере правна и бюджетна комисия и да седнем и да се разберем. Това са неща, които не търпят отлагане.

За нас е много важно да подпомогнем младите семейства с деца, да вдигнем минималните заплати, заплатите на лекари и медицински сестри. Пари в държавата има, но когато се насочат правилно”, каза Ананиев.

Номинацията на “Продължаваме промяната” за председател на народното събрание е Никола Минчев- лично аз не виждам по-добра кандидатура.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts