| | | |

Проданов: Светлото бъдеще на БСП не е свързано със Сергей Станишев

Светлото бъдеще на БСП не е свързано със Сергей Станишев.

До края на деня БСП ще обяви своя кандидат за председател на НС

Това заяви бившият министър на туризма Христо Проданов

БСП няма да подкрепи нов кабинет с първия мандат. От партията няма да се срещат с контактната група на ГЕРБ за съставяне на правителство.

“Не възнамеряваме да се срещаме с Росен Плевнелиев и Соломон Паси”, заяви пред bTV Христо Проданов от БСП, бивш министър на туризма в правителството на Кирил Петков.

От левицата ще съобщят чрез писмо още днес решението си да нямат официален контакт с контактната група, излъчена от ГЕРБ-СДС

Проданов уточни, че срещата на БСП в парламента вчера – за бюджета за 2023 г., не е била политическа и не поставя основите на кабинет.

Проданов очаква консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство да започнат следващата седмица.

Ако вторият и третият мандат за съставяне на правителство отидат в други партии, тогава БСП отново ще се събере на Национален съвет, за да реши позицията си.

“Не мисля, че светлото бъдеще на БСП е свързано със Сергей Станишев”, каза Христо Проданов.

“Не ми е интересен Сергей Станишев, за да го коментирам”, заяви Проданов на въпрос за мнението на Станишев, че Корнелия Нинова трябва да подаде оставка, тъй като партията копае дъното.

Той коментира и предложението за кандидатура за председател на НС от БСП. Проданов заяви, че ще бъде излъчена днес в 17 ч.

“Ние смятаме, че председателят на парламента трябва да е хладнокръвен човек с опит, който може наистина да владее залата и да въдворява ред в това, което се случва в Народното събрание.

Той трябва да знае добре парламентарните процедури, защото това е изключително важно, за да може наистина парламентът да е ефективен.

В последните три Народни събрания видяхме, че парламентите изобщо не работят ефективно.

Голяма роля в това парламентът да бъде ефективен и да работи за разрешаване на проблемите на хората е ролята на председателя на парламента“, коментира Проданов. Той не разкри името на кандидата на БСП.

Социалистът коментира и войната в Украйна, като заяви, че едва ли ще има победител. Той застана зад тезата, че трябва да има преговори и само това ще прекрати кръвопролитията и жертвите.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts