| | | |

Костя Копейкин с агресивна реч изпразни пленарната зала

По време на пламенната реч на лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов, масово депутати започнаха да напускат пленарна зала. Първи демонстративно излезе съпредседателят на ПП Асен Василев.

Делян Пеевски и няколко депутати от ДПС също напуснаха залата, докато Костадинов говори.

Няколко народни представители от ГЕРБ и ДБ излязоха от залата и така, докато лидерът на “Възраждане” прави изявление от трибуната, пленарната зала се почти се изпразни.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов очерта черен сценарий за влизането на България във войната в Украйна. И взриви пленарната зала с прогноза, че такъв план вече бил написан.

Вместо да се обърне към колегите си и висшите държавници на балкона, той наруши протокола и директно заприказва на трибуната към народа, като наред с това го обвини, че сам написал смъртната присъда на България с негласуването си на последните парламентарни избори.

“Доволни ли сте от това, което виждате в тази зала, харесва ли ви изборният резултат, допада ли ви идеята, че тук отново се събра безразборна евроатлантическа тълпа?”, пита Копейкин.

Ние от “Възраждане” няма да говорим от името на целия народ, но за добро или зло – и никой друг не може. Защото българският народ се въздържа от участие в изборите, затова никой няма как да говори от негово име.

Не знаем какви са причините повече от 61% от българите да не гласуват, но се досещаме: апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, униние, душевна леност и деградация.

“Време е да обърнете поглед към себе си и да видите, че това, което отличава роба от свободния човек е правото на избор. Кой ще запази българския лев?

Кой ще върне похитената държава?

Няма да спрем да се борим за всеки българин и за всяка душа. Крайно време е България да се ръководи от мъже, а не от мижитурки”, заяви Костадин Костадинов.

Всичко това на практика пише смъртната присъда на народа и държавата ни, допълни Костадинов

Той заяви, че било време България да се управлява от мъже, а не от мижитурки (като цитира Радой Ралин – б.р.), защото настанал вододел и трябвало да се говори за истинските политики.

“Апатия, нихилизъм, неверие, отчаяние, униние и деградация – всичко това пише смъртната присъда на народа и държавата ни. По 9 души на час умират у нас.

Последиците от войната поглъщат целия континент. А цяла седмица НС се занимаваше с темата за присъствието на посланиците на Русия и Беларус в тази пленарна зала.

Евроатлантическата тълпа изпълнява смъртната присъда, която вие, негласувалите, написахте, всеки ден”, каза Копейкин. И настоя България да каже “не” на еврото и Зелената сделка и “да” на АЕЦ “Белене”.

“Не си мислете, че това, което сега виждате, е нещо ново. България не за пръв път е в тежка морална и политическа криза.

Точно преди 140 години Иван Вазов пише 2 стихотворения за болката и мъката от развитието на тогавашния разпад на обществото”, напомни Костадинов. И цитира “Линее нашто поколение” и “Средството да нямаш врагове”.

Той знаел, че щял да бъде хулен и обругаван, но историята щяла да запомни невъздържано влюбените в България идеалисти от “Възраждане”, а не “предателите на родината”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts