| | | |

Кремъл заплаши Великобритания, от Лондон отговориха: Руски интриги

Участието на британски специалисти в атаките срещу Черноморския флот и газопроводите “Северен поток” 1 и 2 няма да остане без отговор, а Москва ще обмисли по-нататъшни стъпки.

Това заяви пред репортери Дмитрий Песков, говорителят на руския президент, цитиран от Ройтерс и БТА.

“Такива действия не могат да бъдат оставени без последствия. Разбира се, ще помислим за по-нататъшни стъпки, безусловно не можем да минем без това”, подчерта Песков.

Също така говорителят на Кремъл заяви, че руските специални служби разполагат с данни, които сочат, че британски военни съветници са ръководили и координирали нападението в залива на Севастопол.

“Има доказателства, че Великобритания е участвала в саботаж, казано на руски език – в терористичен акт, срещу жизненоважна енергийна инфраструктура, но не руска, което е много важно да се вземе предвид, а международна енергийна инфраструктура”, добави той.

От думите на Песков стана ясно, че Русия все още не е взела решение дали да ремонтира “Северен поток”.

Говорителят на Кремъл каза също, че Москва разчита европейските страни да не мълчат, а да направят анализ на участието на Лондон в атаките срещу Черноморския флот и “Северен поток”.

“Очаквам, че въпреки недопустимото мълчание на европейските столици, този анализ ще бъде извършен.”

Лондон отговори на обвиненията:

В същото време, говорител на британския премиер Риши Сунак заяви, че твърденията на Москва, че Великобритания носи вината за нанесените щети на газопровода „Северен поток“, са опит да се отклони вниманието от ситуацията в Украйна.

Говорителят на Риши Сунак заяви, че това е типичен руски похват и допълни, че британците внимателно следят ситуацията, но правилният подход от британска страна е да не се въвличат в руските интриги.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts