| | | |

Около 20 недоволни от парламента се събраха на митинг в София, ще правят нова партия

Недоволни от водената политика се събраха на митинг пред президентството в София, планират учредяване на нова партия – “Български глас”, съобщава БТА.

Те са недоволни от водената от парламентарните партии политика, развяват националното знаме.

Самото учредяване на “Български глас”, като партия, ще бъде през декември, обясни пред медиите Тихомир Василев, един от организаторите на събитието.

Това днес е митинг-възвание, протестираме срещу цялостната политика, която водят партиите в парламента, а възванието ни ще е към целия български народ, посочи той.

Основните идеи, с които “Български глас” влиза в политиката, са свързани с връщането на държавата на хората, т.е. всеки един гражданин, наш член, симпатизант да може да бъде чут, дневният ред на обществото да се върне отново и политиците да се съобразяват с това, каза Василев.

Първото нещо, което ще покажем като иновация, е една апликация, в която всеки един гражданин ще може да изразява мнение, нещо като ежедневен референдум, който ще се извършва онлайн, за да се види какви са проблемите на обществото, обясни той.

По думите му единственото нещо, което са постигнали протестите от 2020 г., са машините за гласуване.

В момента имаме толкова много проблеми, а хората в парламента се занимават с това дали да имаме машини или да се гласува на хартия, коментира Тихомир Василев.

За регистрация на “Български глас” като партия има събрани над 5000 подписа до момента, стана известно от думите му.

Учредителният конгрес е планиран за 10 декември в залата, където е подписана Търновската конституция в старопрестолния град, като знаково място.

Формацията ще е народна партия, строго в центъра. Има леви проблеми, десни проблеми, които искаме да изкараме на масата на политиката и да бъдат решени, хората са поставени “до стената”, България е превърната в “бананова република” в рамките на ЕС, посочи Василев.

И добави, че целта им е не рестарт на държавата, а просто да покажат, че трябва да се върнем към нашите корени и ценности.

Целта на „Български глас“ ще бъде да върне държавата на хората, тоест всеки член или симпатизант да може да бъде чут, дневният ред на обществото да се върне пак и политиците да се съобразяват с това. По думите на Василев ще бъде предложена апликация, в която всеки ще може да споделя мнението си и проблемите в обществото.

Има събрани повече от 5000 подписа за регистрацията на „Български глас“ като партия.

За 10 декември е планиран учредителният конгрес. Предвижда се да се проведе в залата, където е подписана Търновската конституция в старопрестолния град. Очаква се партията да е строго в центъра.

В „Български глас“ се включват и бившият депутат от партията на Слави Трифонов Георги Попов, музикантът Пепи Писарски, юристът Огнян Митев, Пламен Иванов – експерт по енергетика и др.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts