| | | |

The Insider: Москва се готви за евентуален държавен преврат, ФСО с мерки за защита на Путин

На фона на пълномащабната руска инвазия в Украйна, Москва се готви за евентуален държавен преврат.

Това съобщи The Insider, отбелязвайки, че военна техника и въоръжени хора се появиха в центъра на Москва още преди седмици, а Федералната служба за охрана обяви провеждането на така наречените планирани тактически учения за неутрализиране на заплахите от тероризъм и защита обектите на висшите органи на властта.

Според изданието охраната на президента на страната-агресор Владимир Путин просто се готви да защити диктатора от преврат и тези тактически учения са малка част от специалните мерки в случай, че ФСО премине във военен режим.

Според The ​​Insider в Руската федерация се опасяват, че медиите, социалните мрежи, религиозните организации и дори хипноза ще бъдат използвани срещу властта в Кремъл в лицето на Владимир Путин и неговото обкръжение.

В интервю за DW руският интелектуалец Артемий Троицки заяви, че краят на Путин е близо.

„Мисля, че месеците на Путин са преброени. Той няма да издържи дълго време. Собствените му хора ще го свалят, защото не могат да понасят повече, че цялата страна е негов заложник – негов и на още няколко негови поддръжници като Медведев, Патрушев и Пригожин.

Така че Путин скоро ще бъде изведен от Кремъл, но режимът ще претърпи минимални промени“, каза той.

Журналистът и блогър Майкъл Наки по-рано заяви, че в Русия расте недоволството сред мобилизираните руснаци, но все още не е известно дали това ще прерасне в преврат.

Съветникът на министъра на вътрешните работи на Укрйана Антон Геращенко е убеден, че не може да се изключи възможността Путин да бъде свален от президентския пост в резултат на преврат.

На 13 ноември 2022 г. пък Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, обяви, че държавен преврат в Русия вече е в разгара си.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts