| | | |

Лют скандал в ефира! Карадайъ затапи Цънцарова: Ако баба ви беше мъжка, нямаше да си говорим

Има хора, притеснени дали ще се справят с машинното гласуване, които не отидоха до урните.

Съгласно конституцията всеки български гражданин има право на глас, а в изборния кодекс пише, че гласуването е задължително. Но истериците в парламента обявяват за “морал” технологията, по която ограничават правото на хората да гласуват.

Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обясни пред Мария Цънцарова от Би Ти Ви защо партията от подкрепяща машинния вот се обърна срещу него.

Той отново припомни, че решението, което ДПС предлага още от 2014 г., е да се ползват скенери за броене на бюлетините още в изборните секции. Машини, но не тези, на които им видяхме резултата, подчерта Карадайъ.

Това предложение бе отхвърлено при среднощното второ четене на Изборния кодекс с правната комисия.

Боб ли хвърляте, ядоса се обаче Карадайъ на журналистката, когато го пита защо парламентът не го подкрепя и настоя да се изчака гласуването в зала.

В петък, когато изборният кодекс бе гледан пак почти до полунощ в пленарната зала, гласуване нямаше, то ще се проведе тази седмица.

“Казахме ли 4 пъти да не предполагаме? Вашето “Ако”… Защото ако баба ви беше мъжка сега нямаше да разговаряме”, възкликна председателят на ДПС към Цънцарова.

Баба ми няма нищо общо с фактите, че от 2014 г. не се приема предложението на ДПС.

Предположения няма да правя повторете си и 6 пъти въпроса – отговорът е този, че ще коментираме фактите, разпали се лидерът, разговорът с който видимо бе записан в петък в кулоарите на парламента, а излъчен в “Тази неделя”.

Той отказа със съшия аргумент – че още няма гласуване по закона, да коментира възможни злоупотреби с хартиената бюлетина.

Ако технологиите ви представляват интерес, да се съберем вие и аз на семинар и да говорим по всякакви въпроси и с всякакви предположения на тема избори, подкани той журналистката от Би Ти Ви.

“Личен акт ли е решението на протест?”, продължи обаче тя.

Не ви разбирам въпроса, отвърна лидерът на ДПС. Но веднага даде знак, че разбира препратката й към думите му, че ДПС може да изкара 20 хил. протестиращи срещу 200 на “Промяната”, както и да блокира държавата.

Ако е необходимо, ще призова всички отговорни български граждани и най-вече симпатизантите на ДПС на протест, за да защитят демокрацията в държавата.

Защо тогава казахте “Ще изкараме”, продължи Цънцарова.

Ако е необходимо, очаквам много повече от 20 хил., защото демокрацията е ценност, отвърна Карадайъ и й предложи семинар и по темата какво е демокрация. Призивът е това, което имал предвид под “изкарване” – “да не си представяте да дойда у вас и да ви влача за косата”, продължи той с доста острия тон между двамата.

Десният болшевизъм за нарушаване на конституцията се опитвате да представяте за правилно, а онова, което е в нейна защита – за лошо, заключи председателят Карадайъ.

Най-доброто нещо за България през последните 30 години се нарича ДПС, настоя той. Да си депесар е гордост, не проблем – така коментира скандала с бившия пиар на ДПС Велислава Кръстева в Народния театър.

Аз след политиката нямам ли право да работя в театъра, на Марс ли да отида, попита той.

Да направим проверка в НОИ колко са българските граждани в неравностойно положение – мисля, към 600 хил. Така лидерът на ДПС отговори на въпроса защо на последните избори през октомври хората, заявили гласуване с подвижна секция заради увреждане, са се увеличи от 8 на 15 хиляди, и то предимно избиратели на ДПС.

Успели сме в рамките на закона да организираме хората в неравностойно положение в нашите общини – и чрез младежката ни организация, и чрез партийните ни структури, да им разясним законодателството и да ги улесним, настоя той.

А на въпроса как така в община Стамболово трудно подвижни са се оказали 50% от избирателите, той възкликна “Поздравления!”

И благодари на всички избиратели, подкрепили ДПС, защото това била партията гарант за спазването на конституцията и законите на страната.

“Виждам нещо смущаващо там, където хората не са гласували за ДПС”, заяви Карадайъ. Трябва там да обърнем внимание на партийната си работа, явно не сме стигнали до тези избиратели, допълни той.

Нямаме доверие на изборния резултат с гласуване, провеждано по този начин, категоричен е председателят на ДПС.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts