| | | |

Михаил Миков: ПП, които се мислят за политици, охулват България

Клипът със стрелба по мигрант дойде точно преди решението страната ни да влезе в Шенген, за да се покажат лошите българи, които “стреляха” по папата. Много ми е интересно, че има и български играчи в цялото това нещо.

Когато нападат полицаите ни, трябва да се отбраняват по закона на МВР. Другият вариант е да ги убиват.

Преминаването на националната граница е престъпление по Наказателния кодекс. Да дойде Урсула фон дер Лайен с Рюте и с останалите, да се наредят около Елхово и да месят баници за мигрантите.

Sky news превъзбуди българските правозащитни организации. Върви кампания срещу страната ни и това е ясно, но ние не се защитаваме по никакъв начин”.

Това заяви бившият вътрешен министър Михаил Миков пред BGonAir.

“Някои хора, които се мислят за политици, визирам ПП, охулват България. И аз съм бил в опозиция и знам до къде може да се стига.

Били сме в период, в който членството ни в ЕС е било поставено на карта. Тогава имаше общи усилия, а в момента виждаме битката за власт, за да се вземат едни пари.

Не знам защо Румен Радев промени позицията си от вчера до днес и смята, че догодина ще влезем в “Шенген”?

И сега – ще сечем евромонети, за да поемем дълговете на Италия и на Испания, на големите в Европа. Това ли е цената на “Шенген”? Ние сме изпълнили всички критерии, включително и за еврозоната”, категоричен е Миков.

“Ако не се състави с първия, предполагам, че може да имаме правителство с третия мандат. Проф. Николай Габровски е безспорен авторитет и както виждате, отива се към кандидатури на персонажи.

Големият въпрос е каква политика ще провежда този кабинет, защото той е средство, а не цел.

Парадоксално е, че средствата, които ще получим от Плана за възстановяване са по-малко от капацитета и възможностите на българската енергетика. Най-накрая страната ни трябва реалистично да защитава интересите си”, каза още Миков.

Той коментира и твърденията на холандския премиер, че границата се преминава за 50 евро и предположи, че може да е бил напушен, когато е споделил подозренията си.

“В доклад на “Интерпол” има данни, че Нидерландия генерира голяма престъпност – детска порнография и трафик на наркотици, говорим за кокаин”, допълни бившият член на БСП.

По повод новото ляво обединение на Костадин Паскалев, Мая Манолова, Татяна Дончева и Георги Кадиев – Миков коментира, че не е присъствал, защото не му е там мястото.

“Някакви партии извън БСП са тръгнали да се събират, за да решават вътрешен проблем на “столетницата”.

Тревожните процеси в БСП остават. Вчера партията изключи единствения си кмет в столичен район, става въпрос за “Изгрев”, с мотивите, че не слушал партията.

От друга страна, БСП е подкрепила 3-4 районни кметове на десницата, но срещу тях не казва и “мяу””, констатира Михаил Миков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts