| | | |

Борисов отговори на Корнелия: Като го свалим правителството ще поканим нея ли? Тя е – добър ден – Бойко Борисов

Остра критика към действията на премиера и някои министри отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Под ударите му днес попаднаха премиерът Денков и министърът на отбраната Тагарев, когото Борисов обвини, че се явява неподготвен пред медиите.

Министър Тагарев се ползва с моето уважение, но когато излиза пред медии при такъв случай, трябва да излиза напълно подготвен, защото това е чувствителна тема и не бива да се спекулира с нея. Нищо не пречи, когато се разбере, да излезе и да го каже.

Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите на министъра на отбраната Тодор Тагарев, че може да се предположи, че падналият дрон край Тюленово е свързан с войната, която Русия започна в Украйна

Попитан за коментар на думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го обвини, че стои зад протестите на зърнопроизводителите и вижда в това опит за сваляне на правителството, Борисов заяви:

“Правителството, което аз подкрепям?! “Като го свалим, ще поканим нея в правителство ли? Тя е – добър ден – Бойко Борисов.Приемам го като шега”.

Разбира се, че очаквам много по-адекватни действия. В такива случаи квалификации и обиди никога не са продуктивни – точно обратното.

Предлагам да се седне на масата на преговорите – диалогично, да се видят техните искания, това, което е възможно, да се подпомогне секторът.

Има справедливи неща, има и такива, които могат да станат. Този разговор трябва да се проведе. Колкото по-бързо всеки се прибере да си върши работата, толкова по-добре за всички, посочи лидерът на ГЕРБ.

Попитан за думите на министъра на отбраната по повод падналия край Тюленово дрон, че такива неща се случват ежеседмично, Бойко Борисов коментира:

Борисов не е знаел, че дронове се разбиват ежеседмично у нас, както по-рано каза министърът.

“От вас чувам. Считам, че когато министър на отбраната се изказва, той трябва да знае, ако са такива, колко са, за да ви осветли. Откъде е дошъл, украински ли е, руски ли е, български ли е.

Затова претенцията ми към цялото правителството е да направят така, че като излизат да говорят, да се готвят, защото, за съжаление или за радост вие сте много по-добре подготвени от тях и после се налага да се излиза с нови брифинги, за да се замазват нещата”.

Той уточни, че не подкрепя искането на опозицията военният министър да подаде оставка.

Той се ползва с моето уважение, но в такива случаи трябва да се работи и говори много отговорно, посочи Борисов.

В отговор на въпрос, ако се стигне до ротацията на премиера в кабинета, ще има ли и смени на министри, лидерът на ГЕРБ каза:

“Това, че подкрепяме правителството, не значи, че ако някъде някъде не се справят с работата или допуснат грешка, ние, само защото ги подкрепяме, ще си мълчим или няма да се поправя това нещо. Незабавно трябва да стане”.

Попитан правилно ли беше отсрраняването на Вежди Рашидов от парламента, Бойко Борисов заяви:

“Вежди Рашидов ми е приятел, велик скулптор. Допусна грешка, която на други се спестява, но в ГЕРБ действаме така. Мога само да съжалявам, че не е в парламента, но решението беше правилно”.

“Аз лично считам, че не трябва да се разделят службите”, отговори той на въпрос трябва ли да се обединяват военното и цивилното разузнаване.

Запитан за пореден път лидерът на ГЕРБ отново не издаде името на кандидата за кмет на София въпреки че ретроградният Меркурий свърши още в петък.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts