| | | |

Томислав Дончев успокои параноика Кирил Петков: Нямаме уговорки ….

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отрече да има уговорки с други партии да се гласува кабинет с първия мандат при занижен кворум в пленарната зала, каквото съмнение изрази съпредседателят на ПП Кирил Петков.

“Ние не искаме наш кабинет да тръгва с такава подозрителна слава”, каза Дончев като коментар на думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков

“Сериозен учен, професионалист, дълбоко вярвам че няма да се хване с нещо, което няма да го изкара докрай”, смята Дончев за уменията и в политиката на проф. Габровски.

“Имената с които той е се съгласил да работи, е негов екслузивен избор”, заяви Дончев по отношение на избора на експерти в екипа на проф. Габровски.

Модел неполитически, който да успокои страстите, политиката да се върне към основния си фокус, да произвежда политики- по този начин Дончев описа формулата за създаване на кабинет с първия мандат.

Инатът в политиката не води до нищо добро, подчерта той.

По отношение на хартиената бюлетина се разрази ненужна истерия, е мнението на Дончев.

“Аз съм оптимист, продължавам да вярвам и все ми се иска да има дух на съгласие ще се появи”, заключи заместник-председателят на ГЕРБ.

Един кабинет трябва да бъде избран с ясно парламентарно мнозинство, където всяка от политическите сили показва ясна позиция. Или ако има повече от една позиция, това да е ясно видимо.

Всичко останало предизвиква съмнения, че нещо се е случило с някакви договорки за кюшетата.

Ние не искаме наш кабинет, макар и неполитически, да тръгва с такава лоша или подозрителна слава”,, заяви още Томислав Дончев.

“Как може нашата парламентарна група, която излъчва кабинет, макар и с много различен профил, да не бъде в зала или да бъде с по-малък брой от народните си представители. Това няма абсолютно никакъв смисъл”, добави той.

“Така е редно. За мен процедурата трябва да бъде извървяна от начало до край. А сериозен учен, професионалист, човек с безспорна обществена репутация, дълбоко не вярвам да се хване с едно нещо, което няма да го изкара до края.

Конституционната процедура трябва да бъде завършена до края. Ще има гласуване на проектокабинет на проф. Габровски. Така е редно”, заяви той.

Тази политическа криза трябва да бъде преодоляна”, категоричен беше Дончев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts