| | | |

Методи Андреев разтресе ефира с крясъци: Дълбоко не вярвам, че това ще е волята само на самия проф. Габровски

Крясъци и викове огласиха студиото на сутрешния блок на Нова телевизия “Здравей, България”.

Бившият депутат Методи Андреев, който от дълго време не е имал телевизионни изяви, реши в свой темпераментен стил да наложи тезите си.

В студиото Виктор Николаев и Мира Иванова бяха събрали различни експерти, които да коментират политическата обстановка в страната и да дадат прогноза какъв точно кабинет ще предложи проф. Николай Габровски на президента Румен Радев в понеделник.

Различните тези и коментари се преплитаха в студиото, но един от гостите изпъкна с викове, които буквално накараха седналия до него Евгени Михайлов да затрепери от нерви.

Децибелите рязко се вдигнаха, докато Андреев коментираше ситуацията. Накрая на разговора Мира Иванова вече не се сдържа и си позволи да изкоментира поведението му шеговито:

“Това беше всичко, благодарим ви. Едва ли остана някой, който да не се е събудил”.

А ето и какво всъщност казаха експертите:

“Залогът е дали ще има правителство. или ще отиваме към поредните избори.

“Според мен залогът е дали ще има правителство и стабилност, или ще отиваме към поредните избори, поредните експерименти, поредната несигурност.

За мен не е важно какви ще са имената, а по-скоро тези имена и политиците в България въобще дали искат страната ни да приеме еврото от 1 януари 2024 г., дали искат да влезем в Шенген възможно най-скоро, дали искат към България да има доверие като към европейски партньор”.

Това каза режисьорът Евгений Михайлов и допълни:

Ако кажат “не” на първия вариант за кабинет, отиваме към втората сила, която няма никакъв шанс, тъй като сама каза, че май няма да издига правителство.

Ако отидем към третата, много странно как сила с 12 депутати ще бъде този обединяващ център и ще диктува политиката в България.

Тогава ще ми намирисва на случилото се преди точно 31 години по това време с правителството на Беров.”

“Някой удобно кръсти партия, управлявала 12 години статукво, а партия на 100 години като БСП – партия на промяната.

До онзи ден бяха коалиционни партньори на ДБ и ДСБ, сега не са. Много са ми странни такива неща.

Много са фалшиви нещата, както е всичко случващо се в страната от две години. Защото тези измамници, които влязоха в политиката, или както ги нарече президента – тези шарлатани, ни докараха до тук.

В момента, в който шарлатаните и шарлатанията се явяват промяна, а другото е статукво, предпочитам статуквото пред шарлатанията. Никога преди тях не е имало такива шарлатани”, смята Михайлов.

Журналистът Велислава Попова каза, че е вероятно кабинет на проф. Габровски да бъде подкрепен при третия мандат.

“Има хипотеза, че това е проверка на възможностите дали такъв кабинет със същия премиер би бил подкрепен при третия мандат”, смята Попова.

“В това правителство, което ще предложи проф. Габровски ще има изненади, включително и приятни изненади, за хората, които няма да го подкрепят”, каза Методи Андреев. Той обаче е скептичен спрямо формирането на подобен кабинет.

“Дълбоко не вярвам, че това ще е волята само на самия проф. Габровски.

Самият начин, по който е сформирано правителството, е много некоректен, да не кажа лъжлив. Защото Борисов казва, че това не е правителство на ГЕРБ, а отговорността е на този, който го предлага.

Т.е той запазва възможността във всеки един момент да каже, че не е тяхно правителство, а е само подкрепено от тях”, допълни Андреев.

“Не вярвам, че това е нещо повече от театър на сенките и всички са в съгласие, че ще се ходи на избори. Статуквото се опитва да врътне промяната и промяната да стане виновна за новите предсрочни избори”, коментира журналистът Ивайло Цветков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts