| | | |

Десислава Атанасова: Ще подкрепим истинския А-отбор на България

В последните дни и днес пак ние всички в залата и всички българи имахме възможност да се запознаят с впечатляващата биография на проф. Габровски. Дори тези, които няма да подкрепят, я окачествиха като безспорна.

Това заяви Десислава Атанасова от трибуната в НС.

Благодаря на всички парламентарни сили, че не си позволиха да очернят един от безспорните авторитети на медицината, науката и българското общество.

И преди, и след нашата номинация, проф. Габровски ще продължи да бъде блестящ учен и общественик, увери тя.

Персоналният състав, представен от него, се състои от хора с богати биографии. Всички те са добре познати и уважавани в своите сфери. Тази фигури надхвърлят политическите и идеологически пристрастия.

Наясно сме, че българският елит не е в състояние да излъчи стандартно или коалиционно правителство. Единственият начин е кабинет с програма, ясни приоритети и максимално широка подкрепа, отсъди шефът на ГЕРБ в парламента.

Проф. Габровски и кабинетът му са в състояние да осъществят стабилизционна програма, за да гарантира предвидимост и сигурност на българите.

Този проектокабинет е възможност за всички политически сили и не бива да се отхвърли с лека ръка.

Този проектокабинет може да се окаже единствената реална възможност за правителство в този парламент, заяви Атанасова.

Кризите са предизвикателство към всеки от нас. Не бива да забравяме, че цената за тях вече се плаща.

В последната година, политическото противопоставяне, радикализирането на партийните ядра разяждат представителната демокрация и тъканта на нацията и държавата.

Със съзнанието, че една политическа сила съществува, за да е полезна на обществото и държавата, ние ще подкрепим това предложение за правителство, заяви позицията на ГЕРБ Атанасова.

Освен подадена ръка и възможност, проектокабинетът на проф. Габровски е послание за необходимост от компетентно управление.

То не обещава фанатизъм, а прагматизъм. Няма очаквания за светло бъдеще, а реални възможности с реални резултати. Не отваря нови рани, а ще опита да лекува старите.

Проектокабинетът на Николай Габровски се различава от последното правителство и това е неговото достойнство.

Днес нашата ПГ ще подкрепим решение, не намерение. Ще подкрепим не лозунг, а политическо действие. Независимо от резултата, ще си тръгнем със съзнание за изпълнен дълг.

Ще подкрепим истински А отбор на България, завърши Атанасова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts