| | | |

Лицемерие на квадрат и алчност за власт. Не можеш да арестуваш Бойко Борисов и после да искаш подкрепа от собствената му партия.

“Ние сме видимо в политическа безпътица”. Това заяви заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов в предаването на “Лице в лице” по bTV.

снимка Кадър

Политическата ни система е изчерпана в този си вид. В това няма нищо страшно, и други държави са преминавали през това.

Франция например е преминала към президентска република заради същите проблеми и в момента е по-стабилна държава. Така че има начин за изход от кризата, заяви Йорданов

Проблемът не е в парламента, а в политическата система, чрез която се избират депутатите. Проблемът е, че няма мажоритарен избор.

Факт е, че по този начин парламентът няма контрол върху правителството. При една президентска република това се избягва, посочи зам.-председателят на “Има такъв народ”.

“В нашите проектокабинети нямаше хора на ДПС”, подчерта той като върна лентата назад в периодите, в които ИТН излъчи два проектокабинета.

В момента наблюдаваме едни доста омерзителни сцени в Народното събрание, защото “Продължаваме промяната” и “Демократична България” нямат нищо против правителство на малцинството с подкрепата на ГЕРБ.

“Кирил Петков каза колко е щастлив че са седнали с ГЕРБ и това бил пътя.

Преди две седмици не дадоха подкрепа на ГЕРБ, но нямат нищо против ГЕРБ да подкрепи техния проектокабинет”, възмути се Йорданов и допълни, че това е унизително за избирателите.

Това е лицемерие на квадрат и алчност за власт. Искат да вземат властта, независимо откъде ще дойде. Наблюдаваме гнусна и срамна ситуация.

Не можеш да бориш един модел, искайки му подкрепа. Не можеш да арестуваш Бойко Борисов и после да искаш подкрепа от собствената му партия. Това е неморално.

Той потвърди, че ИТН ще се яви на следващите парламентарни избори. ИТН махна ГЕРБ от власт, категоричен е той.

ПП гласуваха по-социалистически бюджет от БСП, смята Йорданов. ПП имат много интересен морален компас, който се върти като вентилатор. Това е унизително, каза още Тошко Йорданов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts