| | | | |

Все повече стават исканията за оставката на министър Минеков

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев публикува остро писмо, в което осъжда действията на министъра на културата.

Мутафчиев обвинява Минеков в откровени лъжи и уронване престижа на работещите в сектора.

снимка Архив

Ето и пълния текст на писмото:

Съюзът на артистите в България се присъединява солидарно към всички, колеги от Драматично – куклен театър “Иван Радоев” – Плевен и от Народния театър „Иван Вазов“,

които изпратиха и до нас отворените си писма срещу системните нападки и обиди към тях от страна на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков.

Напомняме на министър Минеков, че нашата организация е длъжна да утвърждава престижа на сценичните изкуства в страната и извън нея, да защитава творците и служителите при накърняване на професионалното им достойнство,

съгласно което намираме за недопустими и изключително неадекватни всякакви публични изказвания, намеци, неверни твърдения, откровени лъжи и внушения, които уронват авторитета на работещите в нашия сектор.

Осъждаме остро промените, които екипът на Министерството на културата прие в Наредба № Н-5 от 27 юни, 2007 г. за условията и реда за провеждане на конкурси за предоставяне на средства от Национален фонд “Култура”,

нанасяйки непоправими щети на целия независим културен сектор!

Осъждаме остро предложенията за промени в Наредба № Н-4 от 14 юни, 2007 г. за провеждане на конкурсите за директори на държавните културни институти, които екипът на Министерството публикува за обществено обсъждане в дните между празниците.

Осъждаме категорично и остро всички неадекватни действия и публични изказвания на Министерството на културата и

отправяме молба за незабавна намеса от страна на Президентската институция, за да опитаме заедно да спасим този така специфичен сектор в живота на българина, докато все още не е прекалено късно!

Време е някой да пусне противопожарната завеса!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts