| | | |

Бивш депутат надмина и Костя, тласка България по курс “вън от ЕС и НАТО”

Бивш депутат от “Атака” и някогашен седесар учредява коалиция “За излизане от НАТО и ЕС”, съобщи самият той на пресконференция в БТА.

Кирил Гумнеров, който от години се опитва да превземе кметския стол в Ловеч, изпревари лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов с решителни действия.

Коалицията е в състав неговата партия “Нация” и Българската работническо-селска партия.

Гумнеров посочи, че със същото име – “За излизане от НАТО и Европейския съюз”, е била създадена и коалиция от партии.

„Това е политическа коалиция, която е по-различна от всички съществуващи досега. Ние правим крайно евроскептична коалиция – нещо, което досега в България не е правено.

Съюзът има за цел да изведе България от НАТО и ЕС. А бившият депутат кани всички – и партии, и неправителствени организации, припознаващи двете точки като основни за идеологията им, да се включат в него.

Гумнеров твърди, че има сериозен процент българи, които не приемат членството на страната ни в тези две организации (НАТО и ЕС) и желаят България да се развива като свободна, суверенна и независима държава.

„Държавата ни благодарение на членството ни в ЕС се намира на ръба на много сериозна криза – икономическа, социална, политическа, морална и военна.

Ние разбираме, че бъдещето на България трябва да бъде по-различно от това, което са приели нашите политици“, каза още Гумнеров.

Той посочи мотивите им за излизане от Европейския съюз – унищожение на българската икономика, на сектори в селското стопанство, намаляване на работните места.

„Нашата кауза е да напуснем ЕС и НАТО, да изведем България от тези глобални организации, които работят в полза на техните интереси. Поставени сме отново пред стратегически избор“, добави Гумнеров.

Кирил Гумнеров е роден на 3 август 1969 г. в Пазарджик. Той бе депутат в 41-ото Народно събрание, избран от листата на Волен Сидеров в Ловеч.

Впоследствие, заедно с още няколко законотворци, се отцепи от “Атака” и стана независим след изстъпленията на Сидеров и боя пред “Баня башъ” през 2011 г., завършил с кръв.

През 2012 г. създаде национална патриотична коалиция “Не на ЕС”, а впоследствие учреди и ПП “Нация”, с която многократно вече се явява и на национални, и на местни избори.

Източник: БТА

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts