| | | | |

Държавата се тресе, Денков вятър го вее на бял кон: Много шум, без особено съдържание. Ситуацията е удобен начин за ГЕРБ и ДПС да… ВИДЕО

“Очевидно опозицията много иска да използва ситуацията като нов повод, с което да се опита да събори правителството. ГЕРБ и ДПС от много отдавна искат да премахнат машините, така че може би за тях това е един удобен начин това да се случи”

Това заяви пред медии премиерът Николай Денков.

“Машинният вот по никакъв начин не е компрометиран”, добави Денков.

“Фактите са, че в момента машините работят като принтери. Всеки като гласува, може да погледне какво е излязло като бюлетина, макар и излязло от машина, след това да го пусне в урната.

Броят се тези бюлетини. Ясно е, че никой не може да бъде измамен по този начин, защото той вижда какво е пуснал като бюлетина и след това ще бъдат броени бюлетините.

От това, което аз знам, няма абсолютно нищо, което да е притеснително, освен това, че се използва цялата ситуация, за да се постави отново под въпрос гласуването с машини”, каза още той.

“Виждам някаква теория на конспирациите и в този доклад, но можете ли да си представите човек, който ще прави нещо толкова конспиративно и ще го прави пред други хора, ще го прави на запис, който е наличен, ще го прави по начин, по който е ясно после, че ще се разбере за какво става дума”, допълни премиерът.

Денков подчерта, че решението дали ще има машинен вот в неделя ще е изцяло на Централната избирателна комисия.

“Ние изпълняваме това, което от нас се очаква. Създаден е кодът, кодът междудругото е защитен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени. Така че без ЦИК нищо не може да се промени по машините.

Затова казвам, че има много шум, без особено съдържание на това, което се представя като обвинения”, допълни министър-председателят.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts