| | | |

Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат част от проектокабинета, ГЕРБ и ДПС може пак да направят политически театър

ДПС и ГЕРБ не са реагирали на изпратените от нас приоритети и покана за среща. Може би смятат пак да го направят на политически театър.

“Продължаваме промяната” все пак са имали контакти и разговори с ГЕРБ и ДПС за плановете си да съставят правителство с втория мандат. Те просто не са били официални.

Това стана ясно от отговорите на депутата от ПП Даниел Лорер пред Би Ти Ви тази сутрин.

За такива тайни срещи се заговори в кулоарите на парламента в средата на седмицата. Досега обаче от ПП упорито отричаха да е имало, каквито и да било контакти извън тези, които са били пред очите на медиите.

На въпрос на водещия дали е имало срещи и разговори Лорер, който е сочен за третия силен в “Промяната”, обаче отговори:

Не е имало официални срещи, както се случи с останали партии. След това уточни, че ГЕРБ и ДПС са получили предложенията на “Промяната” за програма за управление, която да бъде одобрена от парламента, преди въобще да се предложи правителство.

Целта била да работят по тях и да дадат своите бележки и предложения.

“БСП, “Демократична България” и “Български възход” са дали заявки, че ще изпратят приоритети. Срещата е днес в 14 часа, а ДПС и ГЕРБ още не са изпратили.

Може да се готвят отново за театър като на първата среща”, обясни Лорер пред Би Ти Ви.

“В рамките на усилията на “Промяната” решихме да разделим задачата на две. Парламентът е миниран.

Първо да намерим общи приоритети какво правим за България и след това, ако има съгласие по тези приоритети, ще видим има ли мнозинство, с което да ги изпълним и да предложим правителство”, разясни още той.

“Изборът на акад. Николай Денков е знак, че търсим разбирателство с останалите партии”, каза Лорер на въпрос защо лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев са изключени от разговорите за съставяне на правителство.

“Петков и Василев са лидерите на партията и са хората, които създадоха “Промяната”. Ще бъдат винаги до нас и ще бъдат част от проектокабинета”, добави Лорер.

„150 млн. лв. са дадени на куха фирма без дейност, за да купи друга сравнително куха фирма с 200 хиляди лева печалба. Когато това се случва, парите изчезват и няма повече да ги видим”, коментира той казуса с Българска банка за развитие.

„Ако ПП не съумее да създаде правителство, ние ще завещаем на носителя на третия мандат една много ясна програма с приоритети”, допълни още той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts