| | | |

България е взела мерки за сигурността на Христо Грозев

Президентът Румен Радев следи ситуацията с българския и журналист Христо Грозев.

“Българските институции са в контакт с Христо Грозев още преди медийните публикации по темата”, уточниха от прессекретариата на държавния глава на нашата страна

От Президентството казаха още, че са предприети мерки за гарантиране на сигурността на разследващия журналист Христо Грозев, включително чрез сътрудничество с партньорските служби.

Журналистът от разследващия сайт “Белингкат” Христо Грозев бе обявен за издирване от Русия. В съобщение на руското Министерство на вътрешните работи се посочва, че Грозев се издирва за нарушаване на член от Наказателния кодекс на Руската федерация.

Русия е обявила “Белингкат” за средство за масова информация “чуждестранен агент”, а дейността ѝ е обявена за “нежелана” от руската главна прокуратура.

Вчера ГЕРБ, ДПС, „Продължаваме промяната” и Демократична България остро реагираха срещу опитите на Москва за саморазправа с български журналист. ГЕРБ сезира ЕНП, а ДПС – либералите в Европа и света за посегателството върху свободата на словото у нас.

Разследващият журналист беше обявен за издирване на 26 декември от Русия.

От Министерството на външните работи на България обявиха, че са извикали на разговор руския посланик у нас Елеонора Митрофанова в първия работен ден след празниците.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts