| | | | |

Катастрофалното за България управление на “Продължаваме Промяната” в 22 точки

Питат ме какво толкова лошо ни били направили от “Продължаваме Промяна” с управлението им. Хайде да им припомним като довършите списъка.

1.Нарушаване на Конституцията с долнопробна измама, за което разумната мярка беше затвор.

2.Довличане на посредници за газа за тлъсти цени на суровината, чиято разлика отива в червената номенклатура и съветските компрадори в България и шоков ръст на цените на горивата на бензиностанциите.

3.Умишлено разпродаване и изпразване на газовите хранилища и неосигуряването им според регламента на ЕС за навременното им запълване, за което имаше ясни указания за осигуряване на енергийната сигурност на държавите от Европа.

4.Изтичане на класифицирана информация и неправомерното й използване, с действието или бездействието на Ленчето.

5.Ръст на инфлацията в невъобразими размери несъотносими към инфлацията в Европа в резултат на COVID кризата и войната в Украйна.

6.9 милиарда окрадени за 9 дни без публично обяснение за разходване на средствата.

7.Бюджет на парче, неправилно управление на външния дълг, вместо да изтеглим заем при лихва 1,30 % по времето на куролацията, служебното го направи за 4,85%.

8.С високата инфлация и неправилно управление на дефицита умишлено ни отдалечиха от еврозоната и Шенген, което застрашава финализирането на последните етапи от нашата евроинтеграция.

9.Манипулации с кодовете за машинното гласуване.

10.Купуване на депутати и събаряне на няколко народни събрания, с неразбиране на политическия процес, рисковете на управление, липса на политическа далновидност и опит. Арогантност и цинизъм, абсурдна риторика и правоговор.

11.Неправилно и катастрофално управление на кризата с бежанците от Украйна от една женица със срамно къси поли и разтворени деколтета, неподходящи нито за поста нито за фигурата й.

12.Разсипията на МВР от Рашков и т.н., нерегламентирано въвличане на Европейската прокуратура в посредствена и лъжовна информационна кампания у нас и неправомерна акция по задържане, за което се произнесе и съда.

13.Комисионните на сделките с оръжие и лъжи, че не изнасяме оръжие за Украйна, което се осъществяваше през Полша с любезното съдействие на Нинова.

14.Неадекватна позиция на държавата ни за Украйна.

15.Замразяване на ключови инфраструктурни проекти.

16.Неадекватен план за възстановяване и развитие с акцент на батерии и енергийни проекти, близки до лобитата на Лорер, Василев и Петков.

17.Разсипаха Българската банка за развитие (ББР), както разсипват в момента Фонд на фондовете.

18.Събаряне на специализираните съд и прокуратурата, чието съществуване беше изискване на Европейската комисия.

19.Недомислено преструктуриране на КПКОМПИ, с което искат да създадат паралелна прокуратура.

20.Неадекватно управление на процесите, свързани с кандидатурата за членство на Северна Македония в ЕС.

21.Скандалите по границата, антибългарското говорене в Брюксел и още стотици проблеми, заради които тези не трябва да припарват повече във властта.

22.Все още очакваме официално доказателствен документ от Кирил Петков за отказа си от канадско гражданство.

от фейсбук профила на Цвета Кирилова

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts