| | | | |

Ще Ви запомнят с коалицията. А в коалицията имаше много пошлост, много срам и утежнени биографии, много тъмно минало

Спомням си, че преди няколко години българският интелектуалец скубеше коси и плачеше безнадеждно заради носията на някоя абитуриентка или по повод някое хоро, извило се я в училище, я на друго неподходящо място.

Трагедия беше…Мизерабълство на духа, непоносимо за фините му настройки.

После същият приветства свободата на духа, която се прояви под формата на бесилки, ковчези и палатки, в знаменателни бутилки с каквото си помислите в тях, хвърляни срещу полицаи, в паленето на слама в краката им и в какво ли не още.

В рибите, яйцата и камъните, с които се замерваха гербове и институции. Беше естетско, ама не чак дотам.

Беше изящно и най-вече етично да се прегърнеш с певците на мутрите, на натуралните висаджии и георгиилиевци, с онези, които им държаха палтата и им пееха на ухо, за да викаш “Мутри, вън!”…

С обслужващия персонал на мутрите да викаш срещу мутрите. Да направиш пърформънс с целия този плебс в името на сделка с дявола( пардон, с властта), за да викаш днес, че било станало непоносимо просташко, че пеели на своя просташки език.

Те могат това…Застинали са в деветдесетте и се изхранват с помия. Това работят.

А Вие, които припадате от деликатност, как понесохте маймунщините им в Парламента? И разкритията, и скандалите, и политическата дестабилизация вътре в “естетската” и безформена коалиция. В името на какво?…

На приключването на някакъв модел, казвате.

Спирала от избори, политическа нестабилност, скандали, абсолютна политическа безизходица.

Това е Вашето приключване на модел. А, и пошлост…Невиждана.

Ако питате за “модела” някой обикновен неестет, той би ви казал: ” Такава безизходица и откровена пошлост не помня. А, и такава безподобна инфлация”

Ще Ви запомнят с коалицията. Човек се помни с приятелите. А в коалицията имаше много пошлост, много срам и утежнени биографии, много тъмно минало.

Късно е да се съдите.

Някой горе вече е отсъдил…

от фейсбук профила на Рашел Леви

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts