| | | |

Цветарката Гешев разказа ПРИКАЗКА за ареста на Бойко Борисов и заяви: Борисов не е християнин, не го харесвам!

Отстраненият наскоро от поста главен прокурор Иван Гешев направи първата си публична поява извън фейсбук и пилона в “Рожен”, като гостува в подкаста на Мартин Карбовски.

Каскета 3/4-час говори с метафори и повтаряше изтъркани тези от пресконференциите си, а надеждата да каже нещо смислено за задкулисието остана за някой друг път.

Иван Гешев разказа приказка за ареста на Борисов

В иносказателна форма бившият главен прокурор заяви, че Бойко Борисов е бил арестуван по съвет на известен социолог, който е предупредил Петков, че рейтингът му пада и му е нужно „нещо голямо“.

Шефът на НСО бил предупреден в аванс за акцията, за да не стане „пукотевица“ между МВР и гардовете на Борисов.

В това време вътрешният министър пресушил няколко бутилки алкохол кабинета на премиера.

Именно пиянството на Бойко Рашков беше единственото интересно нещо, което Каскета си позволи да разкрие, а то май не е голяма тайна.

“Имало едно време един цар Киро и един бивш цар, свален от властта. Но рейтингът на новия цар взел да пада и вещица социолог му подсказала да арестуват Борисов. И царят решил да направи нещо голямо – да арестува бившия цар.

Но той още имал охрана от НСО и можело да стане като в “Белите брези” (трагичен случай от началото на 90-те, когато при арест полицаи и барети се стреляха взаимно и имаше убит поради липса на комуникация между шефовете им – бел. ред.).

И викнали шефа на царската охрана. Казали му да звънне на хората си.

Така охраната на Борисов била предварително уведомена, че полицията отива да го арестува в дома му.

Арестуващите обаче се забавили, защото се загубили в Банкя. И гардовете от НСО тръгнали да търсят полицаите, за да ги заведат да арестуват Борисов.

Изпратили и полиция с големи куфари с апаратура за претърсването. Но не ги внесли, защото пред дома на лидера на ГЕРБ се събрали хора и щяло да излезе, че внасят нещо.”

Коя е Мата Хари

На въпрос на Карбовски дали знае коя е Мата Хари Гешев казва с ирония: “Никой не задава вече този въпрос. Аз и да знам нещо, мога да ви кажа, че въпросът трябва да се зададе на г-н Борисов. Не виждам защо питате главния прокурор, бившия.”

“Защото казахте: Аз знам всичко за всеки”, отговаря Карбовски.

Гешев: “Знам почти всичко за почти всички български политици, служебно, и няма да съм човекът, който ще изнася лична информация, станала ми служебно известна. Няма да си позволя да наруша конституцията като Кирил Петков.”

Малко по-късно добавя: “Още не мога да осъзная, че мога да говоря за всичко.”

“Ако съм човек на Пеевски, още щях да съм главен прокурор”

“Аз никога не съм бил с Борисов и Пеевски. Това, че ме свързват – аз не мога да забраня всякакви медийни манипулации”, казва Гешев и се сравнява с Рейгън, който също бил жертва на медиите.

“Борисов никога не ми е бил симпатичен. Имаме различни разбирания за християнски ценности и се съмнявам, че той изобщо има ценности”, заявява Гешев. Той нарича Борисов “воденичен камък върху партията си и върху държавата”.

Борисов не бе съгласен с номинирането ми за главен прокурор и по мои данни е подпомагал първите протести срещу мен“, поясни Гешев в типипчния си примитивно-патриотичен стил.

Бившият главен прокурор намекна и че гангстерът Къро е можело да стане защитен свидетел у нас срещу лицата А. и Б., без да конкретизира кои са тия лица.

Според Гешев не било изключено куршумите да са го застигнали по тази причина.

Ден по-късно бившият главен прокурор, уволнен заради уронване на престижа на съдебната власт, заяви точно обратното в интервю за телевизия СКАТ.

Ясно е на всички, че тези, които ме назначиха, ме отстраниха. Във Висшия съдебен съвет (ВСС) е силно влиянието на политическата квота.

Политическите партии отричат, но това не е така. Мен ме назначиха ГЕРБ, ДПС, “Атака” и БСП. Същите хора и същите партии ме отстраниха със своите представители във ВСС. И това означава само едно – че аз съм си вършил работата и не съм оправдал техните очаквания.

Гешев направи силен медиен рейд във вторник и сряда – 25 и 26 юли. В рамките на денонощие той даде серия от маргинални интервюта: в YouTube канала на Мартин Карбовски, в YouTube канала на Ивелин Николов и за СКАТ.

Пред Карбовски дори заявява, че не е сигурен дали още не е прокурор, защото не му била гласувана оставката.

Гешев вече е в кампания за политическия си проект – движението “Справедливост за България” беше представено в началото на юли.

Той обикаля по села и събития като откриването на пилона, издигнат край Рожен, в опит да се позиционира и в патриотичната ниша, а изказванията му са съсредоточени в атаки срещу бившия премиер Бойко Борисов, за когото не само не беше казал нищо, докато беше на поста, но и нямаше движение по разследвания, свързани с него.

По повод нападките лидерът на ГЕРБ коментира преди месец, че това е поредният политически проект, който се опитва да се гради върху “негов гръб”, заяви, че Гешев го “използва”, и обърна внимание, че не говорел срещу ДПС и другите партии.

В серията интервюта бившият главен прокурор говори основно за себе си – кокетира, че го обвинявали дори за цената на тока и раждаемостта, представя се в ролята на жертва, а за проблеми в правораздаването и разследванията намира причините в други институции и хора и атакува Борисов.

Сменен бил заради “Барселонагейт”

“Знаете ли защо ме отстраниха? Защото изтече информация за “Барселонагейт” какво предстои да се случи и просто изпревариха събитията. Защото щеше да продължи “Барселонагейт”, щеше да продължи борбата с тези олигарси от чужбина.

Сега те ще се върнат и ще им се разблокира всичко. Това е целта за отстраняването на главния прокурор”, заявява Гешев. И добавя:

“Категоричен съм, че има доказателства за пране на пари. Детето е мотивът за престъплението”, обяснява Гешев пред Карбовски.

“За мен е категорично, че има достатъчно доказателства по НПК за повдигане на обвинение на Борисов”, обявява и пред Ивелин Николов.

Бившият главен прокурор разказал пред подкомисията в Европейския парламент за електронни доказателствата, намерени след претърсване на “счетоводителя”, обслужвал Борисов и други лица, включително такива с руски средства, за сметки, офшорки, транзакции.

“Нека Народното събрание да ги качи на сайта си и да се четат, те не са секретни, няма гриф. Росен Желязков едва ли ще го направи, затова някой от зам.-председателите”, дава съвет Гешев.

Гешев твърди още, че “в момента стават немислими неща с хората, които бяха от моя екип, докато бях главен прокурор – преследване, уволнения, липса на каквото и да е спазване на процедури. Всичко това още веднъж показва, че днес корупцията е държавна политика. Съвсем скоро ние ще започнем да водим тази битка с политически средства”.

В интервюто пред СКАТ той коментира, че Борисов “предава всички свои хора само и само да оцелее”, но не е питан дали и той е в такава ситуация.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts