| | | |

Бойкикиев пак недоволен, оплю Борисов и заяви: ДБ ще последваме примера на ПП

От „Демократична България” отдавна сме заявили, че бихме подкрепили кабинет само при много ясен ангажимент за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние, именно затова днес сме тук.

Това заяви Христо Иванов в Пловдив преди началото на днешната сесия за варненските акции на Панаира. Днес ще проверим в Пловдив борбата с корупцията и ограничаването на руското влияние, каза лидерът на ДБ

Готов ли сте да предложите кабинет начело със себе си, ако третият мандат бъде връчен на “Демократична България”.

“Бих призовал за сериозно отношение. Ясно е, че който и да получи третия мандат, ще трябва да стъпи на формулата, която се формира в рамките на първите два.

Ако мандатът бъде връчен на “Демократична България” (ДБ), ще последваме примера на “Продължаваме Промяната”, които изработиха програмен документ, организираха срещи и го внесоха в зала, за да търсят подкрепа от всички, коментира съпредседателят на партията Христо Иванов в понеделник.

Търсене на подкрепа на база на програмни приоритети без коалиции и договорки, по примера на първите два мандатоносителя, е формулата, на която трябва да стъпи този, който получи третия мандат, отбеляза Иванов.

Той посочи, че не може да се правят коалиции, да се избират министри от различни формации и да влизат лидери в кабинета

Изобщо не говорим за коалиция, участие на министри и на лидери в кабинета, за да не се превръща в арена на противопоставяне, ако изобщо има шанс да се случи”, отговори той.

И повтори, че биха подкрепили кабинет само при ясни ангажименти за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние у нас.

“И понеже на Борисов не му е изгодно да се произнесе по тези тези, почва с кьорфишеци и уйдурми. Ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат. Това е опит да измести темата”, допълни Иванов.

И зададе въпроса:

“Готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки и коалиции, но да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията. И днес това ще го проверим в Пловдив”.

Иванов коментира и казусът с Панаира.

„Ще браним Панаира по всички начини, важно е, че вчера излязоха и гражданите на Пловдив.

Общественото внимание и недоволство е гаранция затова, че Пловдив ще си спаси Панаира и призовавам пловдивчани да не са равнудушни.

Ние ще използваме всички законови средства да се противопоставим на ликвидацията на Панаира. Тази тема не е само пловдивска, тя е национална”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts