| | | |

РЕШЕНО: ГЕРБ няма да подкрепи кабинет с участието на ПП

ГЕРБ няма да подкрепи правителство с мандат на “Демократична България”, ако в него участват представители на “Продължаваме промяната”.

Това коментира в Русе председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, , цитирана от БТА и БНР

После отправи упрек към партията на Кирил Петков и Асен Василев като заяви, че

от “Продължаваме промяната” не са положили никакви усилия за кабинет, подходили са с “изключително безхаберие” към връчения мандат и са тикали страната към предсрочни избори.

Няма нищо по-естествено от това партии, които са от едно европейско семейство, да работят заедно за правителство.

Ако мандатът бъде връчен на ДБ ние очакваме да поискат подкрепа, но и

да дадат ясна оценка за всичко, което се случи при управлението на Промяната – корупционните скандали „Джеймкорп”, ББР, затварянето на Мариците и Плана за възстановяване, единият лев от всеки литър гориво, който беше краден от балгарските граждани.

Чак тогава можем да водим разговори с тях.

Има и недопустими лица в бъдещ кабинет – Кирил Петков, Бойко Рашков, Асен Василев.

През последните седмици от партията на Бойко Борисов многократно изразяваха предпочитанията си последният опит за кабинет да бъде направен от “Демократична България”,

като през почивните дни се стигна до там бившият премиер да предложи да бъде съставено правителство, оглавено от съпредседателя на “Демократична България” Христо Иванов.

От партията дори лансираха хипотезата ГЕРБ да подкрепи третия мандат и без да участва в него с министри, както и да има кабинет без ярки политически фигури, но с по един вицепремиер от всяка подкрепяща го партия.

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов пък досега е обявявал, че независимо с кой мандат кабинетът трябва да е без ярки политически фигури

тъкмо заради изострените отношения между лидерите, но не е казвал дали това изключва изцяло присъствието на хора от “Продължаваме промяната” в един евентуален кабинет.

Атанасова припомни, че ГЕРБ няма да подкрепи мандат на БСП и на “Възраждане” като за левицата се позова на решение на конгреса на партията.

Ако мандатът бъде връчен на ДПС и “Български възход”, което изглежда все по-малко вероятно, Десислава Атанасова заяви, че имат допирни точки с тях, но решение за евентуална подкрепа на правителство с мандат, даден на някоя от двете партии, ще вземат ръководните органи на партията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts