| | | | |

Ексклузивно: Вижте как Морфов драска в Народния театър ВИДЕО

Видеозаписи от охранителните камери на Народния театър, на които се вижда как режисьора Александър Морфов драска по вратите на кабинетите на директора Васил Василев и пиарката Велислава Кръстева, публикува на сайта си в. “Филтър”.

Вестникът не обяснява как се е сдобил с видеата, като най-вероятно записите са били предоставени от ръководството на театъра.

Действието се развива около час след полунощ в неделя. Преди това Морфов с група приятели и съпругата си Рени Врангова е бил в ресторанта на театъра.

По-рано същата вечер е била премиерата на възобновения му спектакъл “Животът е прекрасен”. След като се е почерпила, компанията решава да се позабавлява и Морфов отново отива да пише по вратите.

На един от записите се вижда, че с него е и актрисата Албена Колева, както и Тончо Токмакчиев.

Действието се развива около час след полунощ. Преди това Морфов с група приятели и съпругата си Рени Врангова е бил в ресторанта на театъра.

7 януари, 2023 година, събота.

В Народния театър е минала постановката на възобновеното представление на Александър Морфов „Животът е прекрасен“ от Николай Ердман.

Оригиналното заглавие на творбата е „Самоубиецът“, я тя е забранена от цензурата в продължение на десетилетия.

Спектакълът на Морфов за известен период пада от афиша на първата ни трупа, но след като Васил Василев става директор, тя е възобновена.

По време на възстановителните репетиции Морфов емоционално е благодарил на колегите, които участват в представлението, въпреки че с част от тях не си говори.

Причината е скандалът в Народния театър в края на октомври, когато именитият режисьор надраска вратата на Велислава Кръстева с обидни надписи и изкърти табелката с името й.

Кръстева е настоящ пиар на театъра и бивш на ДПС, като на последните избори придружи Доган по време на гласуването.

Огромната част от актьорите и служителите в Народния театър са възмутени от това, което Морфов е направил, и подкрепят директора Васил Василев, който също изразява неодобрение за действията на режисьора.

След края на представлението на „Животът е прекрасен“ Морфов, съпругата му Рени Врангова, дъщерята на Тодор Колев – Албена, Тончо Токмакчиев и неизвестна руса дама сядат да отпразнуват в ресторанта на театъра.

След почерпката режисьорът очевидно е събрал още една солидна доза патриотизъм в гърдите си и решава да продължи протестната си акция, запечатана от камерите в театъра.

Полунощ е отминала, а стрелката на часовника приближава 1 часа. Морфов се движи наперено по коридора, в който се намира администрацията, и се насочва към вратата на Васил Василев.

Вижда се как вади флумастери и изписва „Официален офис на ДПС“.

След това се отправя обратно по коридора, изведнъж се обръща и разтваря широко ръце, изразявайки самовъзхищението си от това, което е направил.

По-късно се вижда как вика и компанията да оцени смелата му акция. Най-впечатлена от четворката е Албена Колева, която превъзбудено ръкомаха през цялото време. Групата е в приповдигнато настроение и очевидно одобрява акцията.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

видео Филтър
видео Филтър
видео Филтър

Similar Posts