| | | | |

СКАНДАЛ! Брат на управител в Nexo дарява общо 480 000 лв. на ДБ и ВОЛТ

Тенко Красимиров Николов, изпълнителен директор на уеб хостинг компанията SiteGround е дарил на “Да, България” с лидер Христо Иванов и на ВОЛТ на Настимир Ананиев сумата от 480 000 лв.

Информацията е публикувана в платформата на фондация “Стража”.

Според източници на “Гласове” Тенко Красимиров Николов е брат на Траян Красимиров Николов, който влиза в управата на Nexo през 2021 г.

Да дариш 150 000 лева на партия като ВОЛТ, която на няколко пъти се опита да стигне 0,5 процента, но не успя, със сигурност е въпрос на силна гражданска позиция.

Това пише Тома Биков, депутат от ГЕРБ на страницата си във Фейсбук и допълва:

Даже на прекалено силна, особено когато брат ти е част от управлението на Нексо.

Със сигурност магията на идеите на ВОЛТ е също толкова силна, защото няма как иначе да си обясним преместването на нейния основател, заедно с още няколко от сподвижниците му от листите на Мая Манолова в листите на Продължаваме промяната, при това под формата на мандатоносители.

Преместването се случи само за няколко седмици и беше изненадващо за повечето коментатори и анализатори.

Защо точно ВОЛТ се оказа мандатоносител на Продължаваме промяната се оказа сложен въпрос, за който трябваше да изчакаме повече от година.

Вярвам, че и дарението и преместването са били част от една силна гражданска позиция и жажда за справедливост.

И още нещо. Познавам основателя на ВОЛТ от десетина години. За мен той винаги е бил един голям въпрос. От днес вече е един голям отговор.

снимки Архив

Similar Posts