| | | |

Божанков: Всички хора бяха наясно по обявите за работа къде отива оръжието

За всички е ясно, че ако износът на оръжие е нараснал от 1 на 6 млрд. коя е дестинацията. Всички хора бяха наясно по обявите за работа къде отива оръжието

Хубаво е, че България е заела правилата страна на историята. От друга страна е малко срамно, че това става по втория начин.

Горд съм, че България е била ключов фактор в началото на войната в Украйна. Имиджът на страната е поправен, този срам е измит.

Това каза независимият депутат Явор Божанков в ефира на Нова телевизия по повод статията на “Die Welt”, че сме изпращали оръжие и дизел на Украйна в самото начало на войната.

Но според него сега хората, които са създали страх, че ако изпратим оръжие на Украйна, ще влезем във война, трябва да обяснят защо не сме във война и защо са държали хората в страх.


„Защо е това поведение – едно за навън, едно за пред българските граждани. Разбираме отвън,че военният министър е бил на посещение в Украйна. Защо тайно?“, попита Божанков.

По думите му сигналите, които БСП излъчва, са тип „Възраждане“.

„Това е тревожно за една модерна лява партия. Това е грешно. Времето ще покаже дали са били прави, но според мен не“, обясни независимият депутат.

Вчера цял парламентарен ден беше загубен за създаване на комисия за “Нексо” при положение, че този парламент има още 2 седмици, каза Божанков.

На следващите избори ще спечелят тези, които успеят да се обединят, т.е. окрупнят – и в ляво, и в дясно. В дългосрочен план обаче остават проблемите за съдебната реформа, Шенген и т.н., смята той.

Мандат на БСП означава едно – директни избори. До последно се надявах, че мандатът ще бъде даден на ДБ или “Български възход”.

Попитан какво очаква и как ще продължи неговия път в политиката, той отговори, че няма планове занапред.

„Ако исках да остана в политиката на всяка цена, щях да си трая. Защитил съм позициите си с ясното съзнание какви може да са последствията“, добави той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts