| | | |

Десислава Атанасова разкри ще се коалира ли ГЕРБ с БСП след изборите

Коалиции, които са категорично противопоставими на приоритите на България не следва да одобряваме. За коалиция с БСП никога не можем да говорим и ГЕРБ няма да изневери за себе си.

Можем обаче да говорим за подкрепа на кабинет, който може да е технически, експертен и по определени приоритети всеки лидер да гарантира, че парламентарната му група ще спазва коалиционно споразумение.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова пред bTV.


Атанасова отсече, че не помни да е наричала лидерът на БСП Корнелия Нинова – “госпожа Лъжа”. Тя ще нарича всеки с думата “лъжец”, който той или тя лъже.

По думите ѝ през последните 2 месеца се формирали мнозинства по политики с ярка евроатлантическа ориетация, като ГЕРБ лидирали процеса по Северна Македония, помощта за Украйна, за Лукойл.

ГЕРБ, Демократична България, ДПС и Български възход последователно били ангажирани с евроатлантическия път на България и решенията се взимали с огромни мнозинства.

Атанасова обаче не видяла такава политика в БСП, ПП и Възраждане.

Очевидно е, че отиваме на предсрочни парламентарни избори и нека партиите да не се замерят в политическо противопоставяне, изчегъртване и с дълбоки червени линии, призова Атанасова парлаемнтарно представените партии.

Тя настоя след изборите партиите да седнат на една маса и да разговарят за една обща всеобхватна съдебна реформа.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts