| | | |

А корабче плува ли? Рашков: Лъжи и клевети! Разработка „Градинар” няма. Изобщо няма такава. И градинар няма

Темата за несъставянето на правителство и насрочването на поредните предсрочни парламентарни избори, коментира в Перник народният представител от политическа партия “Продължаваме промяната” Бойко Рашков.

Той изказа мнение, че в последните години се наблюдава игнориране на принципа на парламентаризма в нашата страна, което е проличало и от думите на посланика на САЩ у нас Херо Мустафа в интервю за национална медия.

„В последно време ние правим само избори. Забелязано е, гледах и интервюто на посланика на САЩ Херо Мустафа.

И на тях също им прави впечатление тази ненормалност на политическата ситуация у нас- ние живеем от избори до избори.

Кабинет, служебни кабинети, служебни кабинети, т.е. така се случи, че принципът, че България е парламентарна република в доста дълъг период от време вече не се спазва. Ние сме под ръководството на служебни кабинети, които се назначават от президента еднолично”, заяви Рашков.

Относно съставянето на правителство депутатът заяви, че това е било задължение на най-голямата парламентарно представена партия в Народното събрание – ГЕРБ-СДС, която не успя да реализира мандата.

Рашков каза, че при втория мандат, връчен на „Продължаваме промяната“, партията не е представила изцяло членовете на кабинета си.

Това е произтичало от факта, че от формацията са имали основни приоритети, въпроси и проблеми, отношение по които е трябвало да вземат и останалите политически сили в парламента.

Рашков определи бъдещата предизборна кампания като такава, в която отново ще бъдат използвани методи за омаскаряване между политическите опоненти и ще бъдат разпространявани измислени и клеветнически твърдения.

„Първо разработка „Градинар” няма. Изобщо няма такава.

Второ градинар няма, защото вие всички знаете, че в сезон, какъвто сме, например сега в момента, на никой не е нужен градинар.

Както навремето помня се опитаха по подобен начин да говорят как съм ходил на лов някъде за пъдпъдъци октомври- ноември.

И аз казвам, бе чакайте хора, пъдпъдъците са август. Те са прелетни птици, те изчезват. Това и беше в кръга на шегата.

Навремето го писах за Висшия съдебен съвет и отхвърлиха там всякакви несъстоятелни обвинения и твърдения. И сега се повтаря същото”, коментира Рашков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

На снимката Бойко Рашков и Иван Павлов – областен координатор на партията в Перник. Пресфото – БТА

Similar Posts