| | | |

“Намигване” към Явор Божанков : Причислиха го към “добрите сили”

“Намигване” към Явор Божанков дойде от един от лидерите на “Демократична България” Владислав Панев.

Той причисли наскоро изгонения от парламентарната група на БСП Явор Божанков към т.нар. “добри сили” в парламента, както ги нарича Кирил Петков.

снимка 24 часа

Лидерът на “Зелено движение” Владислав Панев се включи в националния съвет на ДСБ, на който те ще решат дали да дадат мандат на “Демократична България” да се яви на изборите заедно с “Продължаваме промяната”.

“Убеден съм, че заедно с “Продължаваме промяната” резултатът ни на 2 април ще бъде много по-добър. Само си представете каква е промяната от преди две години само.

В 44-ото Народно събрание нямаше нито един депутат, който да бъде реформаторски настроен. В момента тези депутати сме 73-ма. Ако броим и Явор Божанков, сме 74.

След два месеца трябва да сме 121″, каза Панев.

“Изборите на 2 април са решаващи, тъй като реставраторските сили се готвят за тях.

Знаете за промените в изборния кодекс, които доведоха до връщане на хартиената бюлетина и на практика удвояване на купения вот.

Това ще бъде проблем за нас, но аз съм убеден, че имаме два месеца, през които ако впрегнем всичките си усилия, ще постигнем по-добри резултати, така че да станем незаобиколим фактор”, обясни Панев.

Той изтъкна важността на местните избори:

“Феодализацията по места трябва да бъде прекратена, защото това е единствения начин провинцията, и го казвам с добро, да не изостава толкова много спрямо София, и в доходи, и в инвестиции, и в работни места и за правене на бизнес”.


Лидерът на “Да България” Христо Иванов емоционално благодари на Атанасов, че е доайена на ДБ с думите “Благодаря ти, Наско” и обясни, че това не се дължи само на възрастта, но и на опира му.

“Днес трябва да обсъдим по какъв начин ДСБ ще участват в общото усилия за вземане на властта в държавата. Заедно с нашите партньори от ДБ, ПП и заедно с всички хора, които искат радикала промяна! Заедно!”, каза и лидерът на ДСБ.

Той определи “Демократична България” като стожер на евроатлантическите ценности в страната.

И пак повтори, че целта на ДБ и ПП е да вземат първия мандат за съставяне на правителство в 49-ия парламент.

Атанасов сравни случващото се в страната с 1996-1997 г.

“Днес отново въпросът е или ние, или те. Ние сме реформаторските сили, които искаме България да има истинска пазарна икономика, която да не задушаваме с корупция”, каза Атанасов.

Според него че формацията му няма да се обезличи от една обща коалиция, защото именно те са факелът на демокрацията у нас.

“Нека да не се страхуваме, защото ние заедно трябва да направим така, че след на следващите избори – парламентарни и местни да осигурим победа”, каза още лидерът на ДСБ.

Според него вотът за местните избори ще бъде решаващ, но много труден.

„Реставраторските сили са стигнали до заключението, че играта на изтощение, в които вкарали политическата система на страната вече е спечелила и влизат във фазата на търсене на своя реванш,

Борисов и неговите приятели искат да се върнат във властта на бял хора и са убедени, че хората са забрали за Мата Хари, язовири, магистрали, кюлчета, Мишо бирата.

Ако искат хората се върнат отново в онова време трябва да не отидат да гласуват.

Важно е да работим за по-висока избирателна активност, защото реставраторските сили разчитат на ниска избирателна активност и на схемите за купуване на гласове“, подчерта ген. Атанас Атанасов.

Очаква се по-късно събранието да излезе с решение как ще се явява на изборите ДСБ

Източник: 24 часа

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка 24 часа

Similar Posts