| | | |

Секретарката Надка призна, че ще искат касиране на изборите ако ….

Дали ще се иска касиране на изборите зависи от начина, по който те ще бъдат проведени, заяви бившият правосъден министър

“Най-големият провал на парламента беше, че не сформира правителство.

Едно от най-безсмислените неща беше изменянето на Изборния кодекс. Считаме, че това е противоконституционно, и затова с колегите от ПП сме подали жалба в Конституционния съд.”

Това заяви депутатът от “Демократична България” Надежда Йорданова в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

Йорданова все пак отчете, че парламентът е успял да свърши много положителни неща.

“Военна помощ за Украйна, ограничаване на влиянието на Русия в България. Парламентът не позволи България да влезе в дългова спирала. Това е отношение към бъдещето ни”, каза тя.

“Дали ще се иска касиране на изборите зависи от начина, по който те ще бъдат проведени. Не е важно на кое място ще приключим в края на изборния ден, а как ще минат изборите”, заяви Йорданова.

Бившият правосъден министър смята, че явяването на изборите заедно с “Продължаваме промяната” е добър вариант да се създаде едно демократично и реформаторско правителство.

Тя каза, че разговорите между двете партии са съсредоточени основно върху политически проекти.

“В разговорите, които водим, отличаваме и нашите различия. Има разлики между нас. Имахме съществени различия в гласуването за бюджета. Това са важни отлики, които ние трябва да отчетем, за да не се превърнат в препъни камък към реализирането на правителство”, обясни тя.

Надежда Йорданова прогнозира тежка предизборна кампания. Тя подчерта, че съдебната реформа остава на най-високо място в дневния ред.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts