| | |

Изненада! Десислава Радева се намеси в дебат за Светльо Иванов и смая с този въпрос

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, се включи в онлайн дебат относно телевизионните изяви на бившия енергиен министър Александър Николов.

Припомняме, че Николов, който беше министър на енергетиката в кабинета „Петков“ от квотата на „Има такъв народ“, беше обвинен от прокуратурата миналата седмица за длъжностни престъпления.

Заедно с него с обвинения се сдобиха и един от неговите заместници – Данаил Николов, и бившият шеф на „Булгаргаз“ в кабинета „Петков“ Людмил Йоцов.

По този повод Николов беше поканен в предаването на bTV „120 минути“ с водещ Светослав Иванов.

Това накара Бояна Бозаджиева – пиарът на настоящето енергийно министерство, да изрази своето възмущение във Фейсбук.

„Никога не съм си позволявала да коментирам телевизионно предаване, защото знам, че журналистическите стандарти са достатъчно ясни и когато се спазват, обективността се постига естествено. Тя е важна не само за комуникацията със зрителя, тя показва собствените критерии на водещия и продуцента.

Спрях да броя гостуванията на бившия министър на енергетиката в 120 минути за последните 7 месеца, но повярвайте ми, прави впечатление.

В същото време, за 7 месеца, това е единственото публицистично предаване в ефира на бТВ, което нито веднъж не поиска да чуе позицията на настоящото ръководство на министерството. Нито веднъж. Седем месеца.

Пиша това, защото и аз, както предполагам и много други, се прехласвах по онези думи на водещия в началото на предаването, които звучат като правилната позиция, която липсва в обществото ни.

Когато обаче емоционалните ти думи не са подкрепени с базисни журналистически стандарти, те не са позиция, те са просто есе.

Използвам случая да благодаря на продуцентите и водещите на всички останали предавания в бТВ за коректността.

ПП: ако нова прическа е повод за покана в предаване, казвайте ги тези неща, ще се извиня. След 7 месеца.“.

В коментарите под публикацията се включва и журналистът Явор Дачков, който пише:

„Светльо Иванов прави абсолютна пропаганда на “Промяната” от ден първи. А интервютата му с Александър Николов приличат на платени публикации. Не казвам, че са, а че приличат, защото няма нито един критичен въпрос и то за такъв грандиозен скандал като далаверата с газа.

Това, че не е потърсил другата страна или гледна точка не е учудващо. За пропагандата за Украйна дори няма да отварям дума.

Жалко, защото Светльо е добър журналист и правеше интересни предавания.

Впрочем “Промяната” и умните и красивите тотално са превзели бТВ. Не знам на какво се дължи, но е тегаво за издържане“.

Под неговия коментар се включва и Десислава Радева: „Дали? Или самопретенция за добър?! Зрителско мнение“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts