| | | |

Човек на Бойко Борисов каза кой открадна Пловдивския панаир

Пловдивският панаир беше откраднат от държавата, когато г-н Румен Овчаров беше министър на икономиката. Негов зам.-министър беше председателят на борда на Панаира г-жа Корнелия Нинова. По тяхно време панаирът изчезна. Още оттогава държавата и общината не са получили и лев дивидент.

Това заяви Спас Гърневски от ГЕРБ-СДС. По думите му Панаирът си остава на мястото.

снимка Архив

“Той е замислен да бъде раздържавен с 49% в публично-частно партньорство между общината и г-н Георги Гергов и 51% контрол от държавата.

Един кръг от хора успява да изиграе общината, защото ѝ създава удобен устав, чрез който общинският съвет губи контрола по процедурите за увеличаване и намаляване на капитала”, поясни той.

Той бе категоричен, че нито държавата, нито общината “са получили и няма да получат и 5 лв. от Пловдивския панаир”.

“Когато разровихме сделката, при която Гергов купува допълнителни 2%, за да стане мажоритарен собственик, открихме, че има двамата бивши собственици с възстановена земя в тези 2%

– единият е реституиран, а другият, който е с по-голям дял в Панаира, не е получил никакви акции.

Ако това е така, е престъпление, извършено в министерството, управлявано от Овчаров и Нинова.

Вероятно Гергов не притежава тези 51%, а е станало престъпление, което да бъде разровено”, каза той пред Bulgaria ON AIR.

Гърневски подчерта, че “ако тези имоти отидат на публичен търг на пазарна цена, ще станат над половин милиард лева”. Сигнал за случая е подаден до прокуратурата още през 2017 г., но така и не е имало реакция.

“Пловдив е загубил тези пари и не е получил нито стотинка дивидент”, смята гостът.

Той коментира и скандалите около изграждането на стадиона в Пловдив.

“Стадиони трябва да има, а ГЕРБ направи така, че да помогне и на “Ботев”, и на “Локомотив” да имат своя спортна база. Има различни тълкувания кой е виновен за забавянето – дали строителите или кметската власт е изпуснала контрола над тези обекти”, обобщи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts