| | | |

Георги Гьоков: Едно бъдещо управление не може да мине без БСП

Преди избори, след лов и по време на война най-много се лъже.

Това заяви кандидатът за депутат от БСП Георги Гьоков и водач на червената листа в Стара Загора в „Лице в лице“ по bTV, който цитира Бисмарк по повод обвинения към лидера на БСП Корнелия Нинова.

Така хвърлени такива обвинения по време на предизборна кампания не са допустими, категоричен е той.

„През 7-месечното управление реализирахме мерките, с които сега всички се хвалят. Това правителство ги направи по настояване на БСП.

Когато бях в социалното министерство влязох с доста притеснения защото ще дойде моментът, в който да отговарям за това което сме направили. Няма от какво да се срамуваме – 80 на сто социалните мерки, заложени в коалиционното споразумение бяха изпълнени.

Майчинството вече е равно на минималната заплата. Увеличихме детските надбавки, минималната заплата“, подчерта Гьоков.

От 1 януари, който и да управлява, трябва да направи минималната заплата 850 лева. Просто българите не искат да се намесват във военните конфликти, но има внушения, че БСП е помогнала да се изнася оръжие, посочи още той.

Всяко следващо управление у нас ще бъде коалиционно и едно бъдещо управление не може да мине без БСП, смята Гьоков. На България й трябва управление с гарант за водене на лява политика, категоричен е той.

На служебното правителство не му е работа да се занимава с бюджета, посочи Гьоков. Вдигането на пенсии, вдигането на майчинство е консултирано с настоящия финансов министър, който беше част и от бившето коалиционно правителство, в което участва и БСП.

Не казвам категорично, че служебното правителство играе срещу БСП, не искам да си помислям, че служебното правителство се намесва в предизборната кампания, коментира още Гьоков.

Защо се плашат хората, че ще бъдат орязани социални плащания, попита той. Няма как да се коалираме с ГЕРБ, защото 5-6 години се борим с модела ГЕРБ, подчерта Георги Гьоков.

С ДПС сме били в две коалиции и винаги сме излизали с негатив, поясни той.

Възможни коалиционни партньори са тези, които бяха сега, заяви Гьоков на въпрос с кого би се коалира БСП в бъдещо правителство.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts