| | | | |

Синдикатите тричат Асен Василев и напомниха: Правителството на ГЕРБ увеличи двойно учителските заплати, но то се обезличи поради инфлацията по вина на Вашето управление

Думите на бившия вицепремиер Асен Василев от вчера: “Когато оставиш учителите да ходят с дупки по чорапогащниците, както имахме 10 г. такъв период, нормално е да нямаме нормални учители в училищата и сега тепърва да трябва да навлизат нови кадри”, предизвикаха взрив от недоволство.

Синдикат “Образование” обяви, че е безкрайно възмутен и шокиран от грозните думи, казани за българските учители от лидер на “Продължаване промяната”.

От профсъюза допълват, че хората в една държава, които не уважават своите учители, обричат държавата на упадък и разпад.

“Политик, г-н Асен Василев, означава човек, който гради политики и според Платон – “Умение да се грижиш за всички граждани и по възможност да ги направиш от по-лоши по-добри…”

Българските учители, г-н Асен Василев, нито за миг не усетиха грижа и партньорство по време на Вашето управление!

Вие ги сочехте, че работят най-малко в Европа,

Вие им казахте, че работят некачествено,

Вие ги нарочихте, че се занимават с политика и им го забранихте със закон, като ги убеждавахте, че политика и политик е нещо порочно и не е за учители.

Защо, г-н Асен Василев, не бяхте прочели поне Макиавели, който казва, че политиката е знание за правилно и мъдро управление?”, се казва в гневно съобщение на синдиката до медиите.

От там напомнят, че дори последните две увеличения от миналата година не са станали по предложения на “Продължаваме промяната”.

Първото е заложено в закона, а второто беше по предложение на друга партия, напомнят от профсъюза.

И допълват, че правителството, управлявало преди ПП, е увеличило двойно учителските заплати, но то се е обезличило поради инфлацията “по вина и на Вашето управление”.

“Затова, г-н Асен Василев, нямате експертизата да говорите за българското образование, за българските учители и още по-малко за тяхната “нормалност” и външен вид!

Синдикат “Образование”, г-н Асен Василев, настоява незабавно да си подадете оставката като лидер на партия, като преди това се извините на българските учители!

Припомняме, че българските учители са в стачна готовност и са готови за протести в очакване на бюджет 2023″, заявяват още от профсъюза.

А бившата социална министърка и ексдепутат от ГЕРБ Деница Сачева бе още по-хаплива в коментара си:

“Дупката е липса на организирана материя. Липсите, но не само на материя, са характерни за т.нар. “политици” на “промяната”, които в невежеството си възприемат себе си за висша каста, която трябва да прави хората “нормални”.

Асен Василев е черна дупка в българската политика. Той поглъща всеки фотон от светлината на прожекторите само за да излъчи някоя лъжа.

Ако не им личеше така фрапантно невежеството, щях да си помисля, че са сред бащите на лъжата.

Българските учители най-добре знаят и помнят кога в образованието е инвестирано най-много – в заплати, в национални програми, в инфраструктура.

Кога те се превърнаха в една от най-търсените и най-уважаваните професии. Тях Асен Василев не може да ги излъже.

Не може и да ги обиди като обяснява, че според него не са нормални. Българските учители винаги са имали достойнство и чест. Те сами ще натикат в миша дупка всеки, който иска да черпи фалшиви дивиденти от образованието.

Хората обаче също трябва да гонят фалшивите герои от политиката. До дупка”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts