| | | |

СКАНДАЛЪТ с чорапогащниците се разгаря: ГЕРБ се озъби на Асен Василев, колажи заляха социалните мрежи

ГЕРБ се сопна на лидера на “Продължаваме промяната” Асен Василев заради вчерашното му изказване как българските учители били оставени години наред да преподават с “чорапогащници с дупки” и затова тепърва трябвало да се създадат условия за привличането на млади кадри в съсловието.

Според бившия здравен министър и водач на ГЕРБ за няколко листи поред за НС проф. Костадин Ангелов именно партията на Бойко Борисов е закърпила чорапогащниците на даскалите:

“Нвежество, популизъм, лъжи. За сведение на Асен Василев, учителската професия се превърна в една от най-привлекателните, именно по времето на ГЕРБ.

Реформата и заплащането в образованието е един от най-големите ни успехи.

Асен да се тревожи за Джемкорп и за скритите договори с Газпром, защото учител не е виждал от абитуриентския си бал”, язвително коментира във фейсбук хирургът.

Междувременно десетки колажи с лика на Василев по дамско бельо заляха социалните мрежи, предимно публикувани тъкмо от привърженици на Бойко-Борисовата партия.

колаж Фейсбук
колаж Фейсбук

А младежкият лидер на ГЕРБ Георги Георгиев коментира:

“Отблъскващо арогантният език не е новост за ПП.

Неведнъж сме ставали свидетели на войнстваща простащина от страна на представителите на тази партия, но отвратта, която избълва Асен Василев в национален ефир по адрес на българските учители е вече омерзителна.

Не знам как изглеждат в очите на бившия вицепремиер и министър тези хора, не искам и да си помислям как се чувстват от неговото мнение за тях, но едно имам да кажа: не в дрехи – в достойнство е облечен българският учител.

В одеждите на векове традиция на просветител, запазил този народ образован, културен и одухотворен.

Ти, и такива като теб, Асене, са непоправим собственосътворен провал. Помня те как изглеждаше като дойде, уверявам те, че няма да бъдеш по-добре там, където отиваш”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж Цветан Фиков

Similar Posts