| | | |

Росен Желязков: Хората очакват една по-ефективна правосъдна реформа, а не само един фрагмент, който се използва за политическа употреба

По време на дебатите за съдебната реформа всички становища показаха, че за законопроектът би могъл да претърпи определени редакции. Ние ще го подкрепим в неговата същност.

Това заяви Росен Желязков от ГЕРБ в предаването „Панорама“ по БНТ.

След 25-ти декември Народното събрание вече беше на изкуствено дишане. Парламентът трябваше да прекрати своето съществуване, защото нямаше смисъл да работи.

Наблюдавахме един тежък дебат за промените в НПК, който обърка избирателите.

Ние бяхме излъгани, защото ДБ и ПП реално не желаеха да се случи съдебната реформа“, посочи той.

„Ние сме заявили нашата политическа позиция – да подкрепим закона. Разбира се, изчакваме и тълкувателното решение на Конституционния съд.

В случая не говорим за козметични промени, а за еволюция на нашата правна система.

Обществото очаква цялостна съдебна реформа, а не отделен фрагмент от нея.

Ще направим всичко възможно, за да се осъществи цялостна съдебна реформа, с която гражданите да усетят, че има справедливост. Бързото правосъдие не трябва да е за сметка на справедливото правосъдие“, категоричен е Желязков.

Той коментира и санкциите „Магнитски“.

„Те имат за цел да покажат какви са трансформационните процеси в една държава-членка. Трябва да отговорим на очакванията на нашите партньори по отношение на ефективното правоприлагане“, каза още той.

Росен Желязков упрекна колегите си от ПП и ДБ, че нямат никакво намерение да съставят кабинет.

„Сега пред тях има една-единствена цел – подготовката на местните избори. За тях важните избори са местните. Това е желанието на новата коалиция ПП – ДБ.

Ние пак ще направим опит да съставим редовен кабинет, както и преди това, но с определен срок на дейности и конкретни приоритети“, подчерта той.

Новата посока ще я намерим, ще бъдем по-силни и най-важното е да имаме правителство, каза зам.-председателят на 48-ото Народно събрание

За две години за пети път отиваме на избори. Какво ще кажем на хората.

Той прогнозира, че и бъдещото Народно събрания няма да има дълъг живот, съгласи се с водещия, който го нарече отново “обесен” парламент. Възможно било правителство с определен времеви хоризонт.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts