| | | | |

Росица Кирова взривяващо: Стига! Днес без колебание трябва да сложим край на това

Законът на джунглата, където саморазправата е начин да се раздава правосъдие е нещо, от което трябва да се срамуваме като общество!

Това написа във фейсбук Росица Кирова, зам.-председател на парламента от ГЕРБ-СДС.

Не може и не трябва уличното правосъдие, гневът или болката, често погрешно подадената информация, поукрасена и неточна, да въздава възмездие!

И затова голяма отговорност носим ние, народните представители, защото често се подвеждаме по крясъка на улицата или “спонтанните”, но и в не малко случаи, манипулирани протести!

Стига! Днес без колебание трябва да сложим край на това. Огромна отговорност носят правораздавателната и правоохранителната система. Но как под натиск се правораздава?!

Как искаме обективност, когато сме смазани от субективните си възприятия и желания и избираме да мразим или просто да налагаме със сила множеството си?

Без разумни аргументи и без страх от Бога. Още повече, когато отказваме да проявим търпение и да изследваме всички факти и обстоятелства.

По ред и начин, определени в Закона, който ние като общество сме се съгласили да спазваме. Всички.

Днес трябва да се замисли всеки един от нас. Как ще запазим общността и обществото, ако гражданите отказват да уважават институциите и да спазват основни правила?!

И вместо да променят онова, което е неправилно и не им харесва, се отдават на омраза и саморазрушителен гняв под сянката на размахан юмрук или нож.

Редно ли е празнуването на християнски празници да бъде превръщано в кръчмарско увеселение?

Редно ли е арогантността да измести смирението? А жестокостта да измества болката от трагични, непредумишлени инциденти?!

И каква е днес ролята на медиите, на искащите и провокиращи зрелища, небрежни към огромното си влияние социални мрежи ?!

И то в ден като вчерашният, когато по стар стил се почита Успението на Божията майка.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts