| | | |

Томислав Дончев предупреди за голяма опасност, надвиснала над България

В името на това България да има стабилно правителство, което да избяга от късите хоризонти, трябва да се състави кабинет. Президентът не е виновен, че не може да състави правителство, а партии са виновни.

„Случилото се в петъчни ден е резултат от факта, че от две години не сме в състояние да преследваме националните цели“

Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по повод трагедията край Локорско и информацията, че България няма да приеме еврото от 1 януари 2024 година.

„Политиката се превърна в технология на перманентния скандал. Свежда се само до това кой с кого цветно и убедително ще се скара и кой не харесва другия повече.

Жънем плодовете и реколтата на това, което посяхме преди повече от две години“, заяви Дончев в сутрешния блок на bTV.

„Няма нужда да влизаме в нископрофилното, скверно говорене. Трудно ми е да отговоря защо Владислав Горанов е в списъка „Магнитски“.

Има един дълбок прочит, който никой не направи…

Знаете ли от 15 години не съм спрял да преподавам. Ако в групата има един студент, който не се справя добре и състуденти и преподаватели му повтарят, че е зле и ще стане зле, то той наистина ще се представи още по-зле.

Притеснявам се, че има опасност с България да се случи същото. Болезнен е процесът някой от вън да ни казва кой е постъпил зле“, допълни Дончев.

„Кога разбрахте, че ГЕРБ е казал, че приема бъдеща коалиция с ДПС? Лидерът Бойко Борисов коментираше възможности“, така Дончев отговори на питане на Жени Марчева защо ГЕРБ ще се коалират с ДПС.

„В момента управлява президента Румен Радев със серия от служебни правителства. Но при тях хоризонтите са къси – те работят 2-3 месеца и не могат да захванат нещо сериозно.

За това са виновни париите. Ние опитахме всичко – търсихме идеологическо сходство с партиите, опитахме с кабинета на проф. Николай Габровски, които не непартиен. Не се получи!

Мисля, че ние не можем да избягаме и трябва да опитаме да съставим кабинет.

“В името на това да има правителство, защото сега управляват служебни правителства на президента, в едни сфери се справят добре, в други не, не е това темата, но тук хоризонтите са къси.

Един кабинет, който работи с къси хоризонти, не може да захване нищо сериозно.

Та ние опитахме всичко – през есента опитахме да търсим съгласие с партиите, с които имаме най-голямо идеологическо сходство. Не се получи.

След това опитахме с непартиен кабинет.

Не мога да се сетя за друга възможна технология. Третата възможна технология е правителство на малцинството. След следващите избори не можем да избягаме, трябва да опитаме една от трите идеологии”, каза той.

От ГЕРБ ще се опитаме след изборите да съставим едно титулярно, разумно, грамотно, работещо правителство“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts