| | | |

И ДПС напусна заседанието на Съвета по сигурност. Пеевски изригна: Чудовищна далавера! ВИДЕО

“Коалицията Путин е факт. Изключително безполезна среща. Загуба на време за нас”

Това заяви председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски на пресконференция в Министерски съвет.

По-рано ГЕРБ напуснаха заседанието на Съвета по сигурността в МС след скандал. ДПС пък ги последваха след около половин час.

”Не чухме никакви доводи защо трябва да продължи тази дерогация. Ще продължи да се пълни престъпният руски режим със стотици милиони от България неоснователно.

Говори се, че за март трябвало да остане това нещо, никакви доводи не чухме – нещо рафинерията да прави, някакви хора нещо обясняват за някакви екипи, няма яснота“, каза Пеевски.

“Видя се, че ще има гласуване в парламента. От ПП ще отстояват позицията си за март, което значи, че новата коалиция ще се роди от “Възраждане”, БСП и ПП. Това е ясното от днес.

Коалицията Путин е факт. Ще видим как ще бъдат гласовете и дали реално от Москва се командва българският парламент и правителство. Просто съм много огорчен от това”, посочи той.

“Разбрахме също, че “Митници”-те не са си свършили работата, санкциите са били нарушавани, за което още утре ще подадем сигнал до прокуратурата и ДАНС.

Никаква работа не е свършила агенция “Митници”, не е контролирала къде са отивали доставките. 60%, които са напуснали страната, не са отишли в Украйна, в което сме убедени и се надяваме разследващите да го установят”, посочи той.

“Чудовищна далавера! По-чудовищна от разследването, което излезе в “Политико” за нас.

Българските граждани бяха изцяло ощетени от тази дерогация, не получиха нищо от нея, а престъпният руски режим се обогати”, подчерта той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Кадър

Similar Posts