| | | |

Москов: Когато веднъж си избрал Радев, ставаш на червен фон и си казал “с вас сме, господин президент”, с ясното съзнание …

“30 години по-късно държавата ни е в плен на лявото и на Кремъл. Трябва да търсим дясно обединение на хора с идеи.

Когато веднъж си избрал Радев, ставаш на червен фон и си казал “с вас сме, господин президент”, с ясното съзнание, че Радев е лидерът на левицата и основният проводник на кремълското влияние, можеш да преоцениш действията си, но това са салто морталета, които не са устойчиви и не водят до разум.

Ако отворите програмата на ПП, ще видите техния начин как да променят България.

В първите им точки се казва, че ще се увеличат помощите, заплатите, субсидиите за ток, парно и вода. Това е типично ляв мироглед и може да бъде “новото ляво”.

Смислено ценностно дясно и лустрацията не се състояха.

Не дадохме битка на левицата, превръщайки се в модерно либерално общество. Състояха се различни лобита на посткомунистически олигарси, които воюват помежду си”.

Това заяви лидерът на КОД Петър Москов пред БНТ.

Той коментира и зависимостите на политиците от САЩ или от Русия.

“Със списъка “Магнитски” САЩ искат да предпазят държавата си от определени хора.

В същото време, в момента, в който Русия започне да губи войната, Радев ще отиде да защитава с танк Украйна.

В България липсва лустрационно законодателство. Това води до там, че червените лобита да се наричат едно друго “мафия”.

Парите са взети от “Лукойл”, който е най-големият ползвател на помощи от данъците ни.

Български “Магнитски” е нужен и към това трябва да се стреми десницата.

С посолствата се говори по следния начин – нашата политика е тази. Нито Борисов, нито опонентите му го правят, а търсят индулгенция от посолствата за това, което правят.

Украйна имаше нужда от ясната позиция на България, а не от патроните ни. Това страната ни не го направи, защото тогава Радев беше добър, а с БСП управляваха тези, които Иван Костов нарича “новото”.

Държавата напълни джобовете на бившите ченгета от българския военно-промишлен комплекс с пари на гърба на смъртта на украинците.

България трябваше да има позиция не заради Украйна, а заради собствената си сигурност.

Първата точка на една смислена десница в следващия парламент трябва да бъде незабавната процедура по отстраняването на президента Радев от властовите му правомощия, защото води държавата ми и бъдещето на детето ми към безпътица.

Съдбата на Украйна е пример за какво се ползва “ничията земя” в геополитическите конфликти. За тази цел Радев трябва да бъде отстранен от правомощията си.

Трябва ни парламентарно мнозинство, което да каже, че това не е пътят на България, този който чертае Радев с червеното задкулисие зад себе си.

Това мнозинство трябва да прати процедурата в Конституционния съд. Независимо от изхода ѝ, трябва да е ясно, че българският парламент не приема това”, каза още Петър Москов.

Десните свободни хора, разочаровани от провала на десницата в България, призовават за съюз, работещ за една независима България. В тази инициатива участват Петър Москов, Цецка Бачкова, Стоян Радев и други.

Според Москов е нужно смислено и ценностно дясно. А това в България не се е състояло. Това е и самооценка на дясномислещите.

Състояха се различни лобита на посткомунистическата олигархия, които враждуват помежду си, смята той.

По думите му призивът за съюз на десните е призив за надежда.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts