| | | |

Вигенин: Радев няма да прави повече служебни кабинети

Сегашният служебен кабинет ще е последният, който президентът Радев ще назначи в мандата си.

Тази прогноза направи във Велико Търново заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин, водач на листите на БСП в Ямбол и във Велико Търново.

Според Кристиан Вигенин вариантът парламентарни и местни избори едновременно на есен не е реалистичен и би било изключително безотговорно, ако 49-ият парламент не успее отново да излъчи редовно правителство с компромиси между политическите сили:

“България не може да си позволи повече безвремие. Колкото и да е трудно, смятам, че може да се намерят общите цели, общите приоритети за едно редовно правителство”.

Според Вигенин БСП ще повиши резултата си на 2 април, а хартиената бюлетина ще върне избирателите на изборите, но служебното правителство трябва да гарантира честни избори.

Водачеството си на листата на БСП във Великотърновска област, където структурите са опозиционни на лидера Корнелия Нинова, Вигенин отрече да е с дисциплинираща цел:

“Едно е това, което имаше преди малко повече от седмица на конгреса и всички тези неща, мисля, че останаха на заден план“.

14-членна е листата на социалистите за Велико Търново, 9 от имената са нови.

В листата са осем жени и шестима мъже, което прави търновската листата с най-голямо дамско участие в БСП, подчерта Кристиян Вигенин.

Като гражданска квота на трета позиция е бившата депутатка от “Възраждане” Цвета Галунова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts