| | | | |

Вече има първи заподозрян за катастрофата на самолета на Пригожин, издирват го

Появил се е първият заподозрян за катастрофата на самолета на Пригожин, пише Телеграм каналът “ВЧК-ОГПУ”.

Според него това е Артьом Степанов, за когото се твърди, че е бил личен пилот на Пригожин.

Степанов е и сред основателите на компанията-собственик на разбилия се самолет “МНТ Аеро”. Фирмата вече 13 години предоставяла под наем самолети.

Според запознати Степанов е купил от компанията джет, за да работи с вагнеровците. Обикновено той е пилотирал самолета, но не и по време на фаталния полет.

Степанов е имал достъп до самолета на бизнесмена и точно по тази причина от следствието го издирват, макар никой да не твърди, че той е заложил взрива.

Според брат му Степанов е поискал отпуск и е отишъл в Камчатка преди катастрофата на самолета на основателя на “Вагнер” и там “трети ден лагерувал без комуникации”.

Според изданието Лента.ру братът на Степанов е казал, че с него вече са се свързали “тези, който трябва”.

Частният самолет „Ембраер“ тип Легаси 600 излита в сряда вечерта от Москва по направление Санкт Петербург, където е централата на частната армия Вагнер. Разбива се на 200 км от столицата, близо до село Куженкино. Сред пътниците е и името на Евгений Пригожин.

Това съобщиха от „Росавиация“, които са започнали разследване. За смъртта на Пригожин съобщи и неговият канал в мрежата “Телеграм”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Интернет

Similar Posts