| | | |

Ситуацията е толкова тежка, че следващите министри ще се превърнат в камикадзета заради решенията на “Продължаваме промяната

Опасявам се, че президентът Радев ще реши да раздаде бързо мандатите – в рамките на 2 или 3 седмици, което ще означава, че в края на лятото отново ще трябва да правим избори.

При преговорите всеки трябва да загърби егото си, за да може да има стабилност в държавата. Не трябва да има редовно правителство на всяка цена, защото ако то ще продължи да помпа инфлацията, е по-добре да няма такова.

Това заяви кандидатът за депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в ефира на “Денят ON AIR”.

По думите му за пръв път през последните 20 години имаме бюджетен дефицит, който вероятно ще достигне 6%, ако не се съкратят разходи.

“В началото на 48-ото Народно събрание посочих, че единственото възможно правителство е дясното такова или експертно, защото на левите не им достигаха гласове.

За леви броя БСП и “Продължаваме промяната”, отбеляза той, като допълни, че още след влизането си в парламента ПП-ДБ ще се разцепят, защото нямат нищо общо един с друг.

Гостът подчерта още, че служебният кабинет не е виновен за инфлацията, тъй като той не е приемал бюджет.

“Бюджетите на Асен Василев са проинфлационни и доведоха до тази галопираща инфлация.

От началото на “Продължаваме промяната” се променихме толкова хубаво, че обедняхме с 30% и нагоре”, коментира Добрев.

Бившият депутат цитира статистика, според която през последните 37 години са изтеглени 37 млрд. лв. дългове, като акцентира, че през следващите 3 ще изтеглим 45 млрд.

Добрев беше категоричен, че “ситуацията е толкова тежка, че следващите министри ще се превърнат в камикадзета” – всички ще ги мразят заради решенията на “Продължаваме промяната”.

“От “Продължаваме промяната” така хубаво вдигнаха цените, че дори да влезем в Еврозоната, пак няма да има по-висока инфлация. Таванът на цените е лоша идея – ще изпитаме емоциите от 1996 г. Ако той е много нисък, млякото например ще се продава на черно за 5 лв.”, прогнозира гостът.

Добрев допусна, че е възможно да има злоупотреба с пазарно положение от страна на веригите.

“Трябва да насърчим конкуренцията, да накажем веригите, ако има картел, а също и да правим бюджети, намаляващи инфлацията”, обобщи той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts