| | |

Пореден пълен АБСУРД за 6,5 млн.: Даваме колосална сума, за да снимат броенето с джиесеми

Видеонаблюдението и заснемането на броенето на бюлетините от машинно гласуване и с хартия, както и попълването на протоколите ще се прави с мобилни устройства, т.е., джиесеми.

Това се разбира от договор между Министерството на електронното управление и държавната технологична фирма “Информационно обслужване”, разпространен до медиите.

Договорът е за доставка на 12 130 мобилни устройства и осигуряването на софтуер, с който да сработи излъчването от тях, както и на система, която да показва видеото на отделна платформа за желаещите да гледат потребители.

Вчера (1 март) министърът на електронното управление Георги Тодоров обяви, че държавата предвижда за това допълнителни 6.5 млн. лв.

Какво да се осигури

В договора не се посочва изрично за какви трябва да са мобилните устройства: телефони или таблети, но според информация на “Дневник” става дума тъкмо за телефони.

По неофициални данни държавата се спира на тях, защото могат да са налични за краткия срок до изборите. Такъв не е случаят при камерите, които са били другата обсъждана възможност.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts