| | | |

Гуцанов обяви: Искаме евро, но не сега. Хърватия има други…

От БСП поискахме доклад за рисковете и ползите от еврозоната. Когато се обсъжда Законът за БНБ, в който има моменти, свързани с еврозоната, трябва да има доклад. Странно е, че гуверньорът на банката все още не е внесъл такъв документ.

Това каза Борислав Гуцанов от БСП в ефира на „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Когато се взема такова решение, то трябва да е, защото е полезно за държавата, а не защото някой отвън ни кара. Не е нормално това да стане без анализа на Българската народна банка “, подчерта той.

Той посочи, че от левицата настояват България да влезе в еврозоната, когато е готова.

И допълни, че най-новият член на паричния съюз – Хърватия, има други геополитически интереси.

Гуцанов каза още, че в събота ще заседава Националният съвет на БСП, по време на който ще се разгледа темата за евроизборите и подготовката за предстоящия вот.

„Номинациите започват от основните партийни организации, след което минават през градски, общински, районни конференции и всички се разглеждат от Националния съвет на партията“, обясни депутатът.

По неговите думи, добрият резултат на БСП на местните избори, като една от само двете парламентарно представени партии, които увеличават броя на кметовете си, не успокоява, а амбицира социалистите за предстоящия вот.

„По предложение на БСП в четвъртък парламентът ще изслуша министър Тагарев за посещението му в САЩ и безобразията, които наприказва в последните дни.

И другото, което касае много българи – изслушване на министър Цеков и министър Радев за санирането и енергийната ефективност на жилищата. Ще бъде интересно за българските граждани заседание”, анонсира Борислав Гуцанов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка: Архив

Similar Posts