| | | | | |

ВМРО излязоха с позиция каква трябва да е съдбата на МОЧА

“Поредната истерия около преместването на Паметника на Съветската армия в центъра на София вероятно ще завърши по същия начин, както досега.

Темата е периодично повдигана през годините, има решение на СОС, но до този момент нито една от политическите сили, управлявали София от падането на комунизма до ден днешен, не е предприела сериозни действия в тази насока”, заявяват в своя позиция от ВМРО.

Новата коалиция в СОС – ГЕРБ и ПП-ДБ (коалиция МОЧА), разиграва поредния цирк пред софиянци, като целта им е само една: трупане на капитал по време на избори.

ДСБ, ГЕРБ и прочие управляват София вече над 30 години почти без опозиция, а паметникът продължава да си стои на мястото.

Защо ГЕРБ и ДБ не махнаха този паметник досега? Софиянски, Борисов и Фандъкова имаха цялата власт – общинска, областни управители, парламент, за да махнат този паметник на сервилността към чужди държави.

Три десетилетия приказки, приказки, приказки и претенции за „истинска десница“, категорични са от партията.

“ВМРО е категорична, че Паметникът на Съветската армия – окупатор трябва да бъде премахнат и на негово място да бъде построен монументален комплекс на основателите на българската държава.

Това предложение ще бъде внесено от общинските съветници от ВМРО на предстоящата на 9 март сесия на Столичния общински съвет”, допълват от ВМРО.

Княжевската градина в София трябва да стане място за преклонение и патриотизъм, а не сборище на джендъристи и комунисти, е мнението партията.

ВМРО настоява да се действа принципно и да се махнат паметниците на всички окупатори в София.

Това означава освен МОЧА да бъде премахната и така наречената Братска могила от Борисовата градина и паметника на бомбардировачите на София пред американското посолство, пише в позицията на ВМРО.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Фейсбук

Similar Posts