| | | | |

Демерджиев: Знаем кой се занимава с купуване на гласове, работим по над 190 оперативни сигнала

Над 190 са оперативните сигнали за купуване на гласове. Постъпват сигнали и на телефонните линии, разкрити от МВР.

Това заяви в Шумен вътрешният министър Иван Демерджиев.

“Набелязали сме рисковите секции. Знаем хората, които се занимават с тази дейност”, каза Демерджиев.

Силовият министър беше категоричен, че ще направят всичко възможно да пресекат купения вот.

„Всяка областна дирекция си е направила план. Ние сме направили план на централно ниво. Обещах да направим всичко възможно и ще го направим във връзка с контролирания вот“, категоричен бе министърът.

Демерджиев обясни, че в тази предизборна кампания успеваемостта на МВР за разкриване на мрежи за купуване на гласове е много по-голяма.

“Броят им беше доста по-нисък на предните избори. Там разчитахме основно на сигнали, идващи на отвън. Сега разчитаме на оперативната работа, която вече в действие.

Ще обявим накрая резултатите. Знаем хората, които се занимават с тази дейност. Направили сме план на централно ниво, областните дирекции са направили план.

Постоянно сме в комуникация. Вероятно още един път ще посетим дирекциите, но този път не във формат всички заедно. Обещах, че ще направим и ще направим всичко възможно, за да се преборим с манипулирания вот.

Относно АМ “Хемус” и магистралите

“Извън производството, което има и вече са привлечени обвиняеми лица, там се чака банкова експертиза. Тя на практика трябва да приключи и да бъде внесена в съда.

По лот 7,8 и 9 също ГДБОП направиха всичко необходимо. Материалите са внесени в Прокуратурата в края на миналата година. Очакваме действия от страна на Прокуратурата.

В момента Главна дирекция “Национална полиция” работи също по няколко разработки включително взети ядки на различни места, на различни магистрали.

Там ще поне две производства, което са от компетентността на Европейската прокуратура. Ще видим как ще реагира нашата на данните, които се представят”, каза Демерджиев.


За заловените мигранти на АМ “Струма”

“Групата е наблюдавана от Дирекция “Борба с организирана престъпност”. Те са подали сигнали и са спрели микробуса на мястото, което са преценили, че е било безопасно”, заяви министърът.

“25 човека са заловени. Пътували са с микробус. Шофьорът е български гражданин. Контролирано е това задържане, не е станало инцидентно.

Ние сме направили контролни пунктове и тактически разстановки на места и там предприемаме спиране. От дълго време няма инциденти точно по тази причина. Хората са обучени”, каза още той.

Припомняме, че миналата седмица от МВР разкриха денонощна линия за сигнали, свързани с изборите.

От 2 март до 3 април, включително, в Министерството на вътрешните работи функционира денонощно открита линия, на която гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на парламентарните избори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts