| | | |

Борисов се подигра жестоко с Кирил Петков: Вчера вика “невиждано”, “неочаквано”, но бърка Брюксел с …. ВИДЕО

Ако не победим и на тези избори и не направим правителство, на следващите няма нужда да правим агитация.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти във Велико Търново. Посрещнаха го над 1000 симпатизанти.

“Болярите” приветстват с бурни аплодисменти своя лидер.

“Хемус” щеше да е стигнала до възела, на 20 км от вас, защото между Плевен и Ловеч беше почти готова. Казвал съм ви, че когато направихме “Тракия” и “Марица” изкушението беше голямо да вържем и Варна и да направим “Хемус”, каза още той.

“Оставихме по сметка милиард и двеста, за да го продължат и без нас. В момента това е парадокс. Аз на ваше място нямаше да се махна от главния път, докато не започне да се строи.

Трафикът минава през центъра на града. Какъв въздух обичате да дишате, бе? Защото в София много обичат да го мерят. Тировете пушат и ви влизат в блоковете”, допълни той.

“В момента ни спасяват оръжейната промишленост, изкарваме скъп ток и препродаваме руски петрол. Има една малка подробност – държавата възстановява ДДС-то.

Ако е изнесена много военна промишленост държавата затъва с връщането на ДДС-то.

Медиите обаче го разказват по-друг начин. Не могат да кажат само дали като отидат до магазина се чувстват по-богати. Касовата бележка казва друго.

Велкова иска да обложи и бизнеса с 33% данък”, припомни Борисов.

Той твърдо заяви, че ГЕРБ няма да допусне вдигане на данъците, защото именно ниският данък е в основата на програмата на партията му.

“Вчера гледам Кирил Петков, който вика “невиждано, неочаквано, изненадващо”. Но той бърка Брюксел с Шенген и си мисли, че белгийският премиер има нещо общо с това.

Преди 18 часа същият този премиер е пожелал успех и на ДПС, както и правителство”, посочи той.

“През 2009 година попаднахме в най-тежката криза в света. Не дадох на нито една банка да мръдне и на нито един влог да бъде опразнен. 50 лв. си бяха 50 лв. Сега и вие не знаете какво да си купите с тях.

В Брюксел България се даваше за пример за миграционната криза и единствената подкрепена за това.

Когато Великобритания излезе след “Брекзит” на всички държави намалиха парите, а на България дадоха плюс 200 млн. евро.

След това дойде ковид кризата, БВП-то вървеше нагоре. Всичко зависи от вас и колко хора ще убедите”, обърна се той към симпатизантите си.

Борисов заяви, че с колегите му ще работят, но само ако има мощна подкрепа.

Тази година нямаме една стотинка по еврофондовете! Срамота! Когато е управлявал ГЕРБ, са работили абсолютно всички еврофондове.

ПП и ДБ искали да правят “правителство на малцинство”. Ще им направя елементарната сметка – не могат да направят правителство с ГЕРБ, с ДПС (освен ако не са направили вече нова коалиция след изявлението на белгийския премиер)… Който пожелал успех и на ПП, и на ДПС”, заяви Борисов.

Една госпожа, явно много ме мрази, ми вика – искам да станеш премиер.

Ама парите са похарчени. Няма ги. А вие искате сутринта да си измиете очите и зъбите и този сън, който сте сънували две години, да изчезне.

Все пак ние не сме богове. Ние сме хора и всичко това сме постигали с много работа, време и вашата подкрепа.

Но колкото и да е трудно, ще успеем, ако сме единни, ако сме силни. След много трагедии България се е възстановила. Ще се възстановим и след Промяната.

Ако Господа не е българин, няма да се измъкнем този път!

Борисов обясни, че по времето на управлението му са били построени църкви и храмове в областта, както и че в основата на програмата на ГЕРБ е да държат най-ниските данъци в Европейския съюз.

Той упрекна медиите, че две години са осигурили комфорт на управляващата Четворна коалиция и са мълчали за случващото се зад кулисите:

“Тази година нямаме една стотинка по еврофондовете! Срамота! Когато е управлявал ГЕРБ, са работили абсолютно всички еврофондове. Нямахме нито едно наказание.

А сега се води една популистка лява политика, която обрича на фалит.

Кое ни спасява в момента? Спасява ни оръжейната промишленост, която изнася за 5-6 милиарда оръжие за Украйна, спасява ни скъпият ток и преработката на руски петрол, който изнасяме за Европа”.

Борисов с цифри припомни какви средства по сектори ГЕРБ са оставили на следващото правителство.

“Санирането – 32 блока направихме. Безплатно. Най-добрата социална политика. Няма по-добра от тази. 62 блока чакат и ще чакат още дълго, а за две години щяхме да сме направили поне още 20 от тях”, обясни още партийният лидер.

Той се възмути още и че 2 години страната ни няма план за възстановяване и възмутено попита

“Представяте ли си Томислав Дончев да не ви направи план за възстановяване?”. Добави и че всъщност партията му е била оставила готов такъв.

“Така че всичко зависи този път от вас и колко хора ще убедите. В случая се наемам с колегите да направим нещо по-добро от сегашното само, ако имаме мощна подкрепа. Ще има и саниране, и строителство на магистрали, и на ВиК сектора”, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов се пошегува, че не обича да дава пари за канализация, защото е много скъпа, но после се заравя под земята, асфалтира се отгоре и хората забравят.

“Но колкото и да е трудно, ще успеем, ако сме единни, ако сме силни. След много трагедии България се е възстановила. Ще се възстановим и след Промяната.

Уважаемите медии един ден ще разберат, че са съпричастни към грабежа, извършен срещу българите. Защото услужливо мълчаха.

Обвиниха Младежкия ГЕРБ и ви обраха по лев на всеки литър бензин и дизел. И ние купувахме най-евтиния руски петрол, а продавахме най-скъпото гориво.

Един репортаж нямаше, за да проследят контрабандата на горивата.

И от вас, драги журналисти, ви измъкнаха по лев. Сега ви измъкват през веригите, където пазарувате. Кой не мина, той не ни ограби!

Докато ПП управляваха, България е дала 5 млрд. на Путин – вашите пари от джобенцата, заминаха за там, да се бие в Украйна. И си говорим за евроатлантизъм и за какво ли не. Вместо да постъпят като Чехия, Унгария, Румъния, Полша, те изгониха готвачките от руското посолство”, заяви Борисов.

“С ваша помощ ще стане всичко това. А това да дойдете на партийно събрание в неделя, или много ни обичате, или много ви е страх. Щом пляскате, от любов ще е”, пошегува се накрая Борисов и пожела: “Айде, живи и здрави”.

Кметът на старопрестолния град д-р Даниел Панов приветства събралите се и отбеляза, че събитието на Неделя Кръстопоклонна има своя символичен смисъл.

“Последната година ни изчегъртваха, говореха какво ли не. Отидоха и по-далеч – арестуваха председателя на нашата партия господин Борисов.

Ако погледнем философски, събитията през последните две години, бяха нашето страдание. Днес ние излизаме по-силни и заедно ще извикаме: “Победа!”, отбеляза в словото си Панов.

Той припомни какво “наследство” са получили ГЕРБ преди 12 години и какви усилия са положили, за да превърнат страната в това, което беше преди 2 лета.

“Скъпи приятели, вашата роля днес е да убедите вашите близки, приятели, които не са решили да поемат към урните на 2 април, да гласуват с правилната бюлетина – с номер 2 за ГЕРБ.

Така ние ще докажем, че партия ГЕРБ е най-силата политическа сила в България. Защото е партия на хората и партия, която винаги е мислила за хората”.

Кметът припомни с цифри и факти помощта, дадена от кабинета “Борисов” за общината и областта.

“Велико Търново е град на българщината. И затова от тук ние поемаме към пътя на победата. Победата, която ще спре предсрочните избори.

Победата, която ще доведе до съставяне на редовно правителство. И ГЕРБ ще се справи с всичко това”, заяви д-р Даниел Панов.

Евродепутатът Ева Майдел излезе на трибуната. Нейното слово бе посветено на мотивацията да се гласува. “Ние имаме задача не просто да победим една коалиция. Нашата задача трябва да бъде просто да победим”, отбеляза тя.

Водачът на листата проф. Костадин Ангелов бе приветстван със сърдечни аплодисменти. Той покани на сцената всички кандидати за народни представители.

“От два дни си мисля какво да ви кажа, скъпи приятели. Дали да покажа касови бележки от преди две години или лекарства, които преди бяха с 50% по-ниски. Но вие всичко това го знаете. И се отказах.

Вчера гледам една снимка от едно предизборно събитие на ПП. Гледам една хубаво осветена сцена, един хубав екран, едни хубави цветове и си казвам – брей, направили са го хората, много европейски изглежда. И една тъмна, тъмна зала.

В един момент наши приятели ми изпратиха снимка със светнати лампи. И като са светнати лампите, какво да се види – залата, направо да си го кажем, празна!

Само че Промяната са публикували снимката с изгасените лампи.

Тази партия и коалиция е една много, ама много голяма илюзия.

Цялата им работа е такава – на тъмно изглежда прекрасно, но светнат ли лампата, виждате, че е кухо и изпразнено от съдържание и смисъл”, отбеляза проф. Ангелов.

Той се пошегува, че се готви нова коалиция – между ПП, ДБ и ДПС или пък тази коалиция се готви “отвън”. “Странна работа, уж политически опоненти, ама май само на тъмно”, заяви той.

Костадин Ангелов припомни, как Кирил и Асен са обрекли България на икономически застой. Той коментира и клип на ПП, сниман с обещания за Северозапада, но сниман пред… Народния театър:

“Е, не можа ли госпожицата или госпожата, за която Петков е “просто Киро”, да си вдигне “едно място” и да отиде във Видин, Враца или Мездра, да снима клипа там?

Но не, снимат го пред Народния театър. Защото са артисти! Артисти!”.

“Боли ме, защото България е болна. България е потънала в тъмнина. Време е да запретнем ръкави и да излекуваме България от вируса на Промяната”, заяви емоционално проф. Ангелов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts