| | | |

Скандал: Бащата на кандидат-депутат гони с точилка съседи и трови кучетата им

Бащата на кандидат-депутата от БСП Алекс Гигов е в остър конфликт със съседите си от столичния квартал “Света троица”, а напрежението в махалата е достойно за панаирджийски репортаж в култовото предаване “Съдебен спор”.

В квартала твърдят, че Цеко Гигов, който работи като шофьор в Народното събрание, ги заплашва с точилка. Те са категорични, че той трови домашните им кучета.

Това се твърди в поредица сигнали срещу семейство Гигови, разпратени и в общината, и до медиите.

„Цеко Гигов и жена му Вера заплашват съседите си със сигнали до главния прокурор и полицията, защото разхождат домашните си любимци в градинката в междублоковото пространство.

Гигов разгонва с точилка хората, които хранят улични котки и кучета около блока, който той смята за своя лична собственост.

Семейството се е преселило от Велико Търново в столицата преди около 12 години и оттогава тормозят съседите си.

Но никой не смее да се оплаче, защото синът им е на почит в БСП, кандидат-депутат е, а жена му се хвали, че работи в министерство. Самият Цеко развозва депутати и спира служебната кола на парламента върху тротоара“, разказват потърпевши пред “Трибюн”.

Бащата на кандидат-депутата Цеко Гигов е оградил цялото тревно пространство пред блока и не пуска никой да припари там

Оказа се, че семейството живее на първия етаж и действително е оградило почти цялото тревно пространство пред балкона си.

Съседи показват клипове и снимки как Цеко Гигов лично коси това пространство и не допуска хората да преминават, нищо, че то не е негова собственост.

снимка Трибюн

“Щом аз се грижа за тая градинка, аз ще я ползвам!”, репчил се той.

В последните седмици в района са били натровени няколко домашни кучета. А хората са категорични, че отровата е хвърлена от Цеко Гигов, макар и да нямат преки доказателства за тома.

На метри от блока се виждат предизборните плакати на сина на сочения като убиец на кучета – Алекс Гигов.

Агитационни плакати на Алекс Гигов от миналите избори още не са премахнати

снимка Трибюн

Алекс Гигов е избран за председател на Младежкото обединение на район „Оборище“, пише партийния орган на левицата – вестник „Дума“, през март 2022 г.

На 30 август 2022 г. в. „24 часа“ известява, че БСП дава път на младите в листите си за изборите. Така Алекс Гигов е обявен като кандидат-депутат от БСП в столичния 25 МИР.

Непосредствено след това цели квартали в район „Илинден“, „Люлин“ и „Надежда“ са облепени с лика на 23-годишния социалист. Повечето от тях не са почистени и до момента, въпреки десетките жалби, подавани срещу БСП.

Градинката пред блока, узурпирана от семейството на Цеко Гигов

снимка Трибюн

В момента младият Гигов се занимава със социалните мрежи на партията на Корнелия Нинова. Той движи както профила на БСП във фейсбук, така и личната страница на Нинова.

Партията хвърля десетки хиляди левове за реклама в социалните мрежи, а за това отговорен е лично младежа. На тези избори той също е в листите на партията, но на неизбираеми задни позиции. Плакати с лика му сега няма.

Майката на Алекс Гигов – Вера Гигова, според профила ѝ във Фейсбук е държавен инспектор в Министерство на образованието и науката, назначена по времето на кабинета „Орешарски“.

Преди дни Гигова е публикувала поздравителен адрес от служебния министър на образованието Сашо Пенов по случай рождения й ден.

Жителите на квартал „Света троица“ заплашват с протест, ако те и домашните им любимци не бъдат защитени от произвола на фамилия Гигови.

Междувременно от Община “Илинден” заявиха, че Алекс Гигов е глобяван многократно за непремахнатите агитационни плакати, но резултат няма.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts