| | | |

Веднага затворете телефона, ако чуете, че имате неплатени сметки за ток! Ето защо

За нова схема за телефонни измами, в която потенциалните жертви биват заблуждавани с неплатени сметки за електроенергия, предупреждават от МВР в Кърджали.

От пресцентъра на дирекцията обясняват, че граждани на Крумовград са сигнализирали за телефонни обаждания, с които им се съобщава, че имат неиздължени сметки за електроенергия, които трябва да заплатят веднага.

Измамниците се представяли за служители на електроразпределителното дружество и предлагали различни варианти за изплащане.

Сред множеството сценарии са били такива за лечение на пострадал в катастрофа или за освобождаване на задържан след такава; за ваксини и други, като в някои от случаите с предадени големи суми жертвите са заблуждавани, че помагат на полицията за задържане на телефонни измамници.

От полицията предупреждават хората да не се поддават на увещания за изпращане на пари по никакъв повод на лица, които се обаждат по телефона.

Така действат телефонните измамници, като сценариите са в различни варианти.

Ако непознати се свържат по телефона и искат пари или ценности по някакъв повод, незабавно сигнализирайте в Районното управление на полицията, апелират от дирекцията на МВР в Кърджали

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts